ОСТАННІ НОВИНИ

Таке не показують навіть у фільмах жахів. Жовківський костомельний завод відкрив двері

|

У Жовківському районі на території філії ДП «Укрветсанзавод» утилізація тварин шокує громадськість: сотні тонн мертвих тварин роками лежать просто неба. Сьогодні, 10 серпня, на територію Костомельного заводу впустили активістів та журналістів, повідомив у коментарі Львівському порталу депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

13956750_1255921884472143_1443603783_n

За його словами, на місце події нарешті впустили Екологічну інспекцію. Те, що вона та активісти побачили, привернуло усіх у шок.

2

«Велика кількість туш валяється під відкритим небом, їх клюють птахи- розносять інфекції, велика кількість щурів. Немає жодної утилізації, завод практично не працює, повністю спалюють кості під відкритим небом. Вчора завезли дві тонни дохлих свиней – і вони так собі і лежать. Картина жахлива, сморід –страшенний. Повністю територія вся загиджена, від заводу лишилась лише назва», – розповів він.

3

кост 2

За словами І. Муравського, завод за своїм призначенням вже давно не функціонує.

4

1

«Завод не функціонує,  тут просто пункт відмивання грошей. Учора не пускали ні Екологічну інспекцію, ні громадських активістів. Сьогодні ми всі зайшли і побачили цю жахливу картину, яку можна було раніше бачити лише через 3-метрові паркани», – додав він.

5

Водночас, як повідомляє львівська журналістка Ольга Євстігнєєва у Facebook, керівником ДП «УКРВЕТСАНЗАВОД» є колишній член «Партії регіонів» Володимир Чечет. Він «світився» у Києві в скандалах, пов’язаних із впровадженням платної риболовлі.

«Також він є засновником багатьох ТОВок, що займаються рибництвом і будівництвом. Світяться як конверти в судовому реєстрі, або не сплачують оренди, або невідомо як приватизують комунальне майно в Києві…таке собі», – пише вона.

Також журналістка повідомляє, що Жовківська філія Костомельного заводу не зареєстрована як така, що утилізує тварин. Натомість у єдиному реєстрі юридичних осіб вона має лише такі КВЕДи: Код КВЕД 15.71.0 ВИРОБНИЦТВО ГОТОВИХ КОРМІВ ДЛЯ ТВАРИН, ЩО УТРИМУЮТЬСЯ НА ФЕРМАХ (основний);
Код КВЕД 24.51.0 ВИРОБНИЦТВО МИЛА ТА МИЮЧИХ ЗАСОБІВ, ЗАСОБІВ ДЛЯ ЧИЩЕННЯ ТА ПОЛІРУВАННЯ

«Тобто ті мертвяки, які зараз приймаються підприємством за договорами укладеними( і отримується утилізаційний збір – 706 грн за тонну) – приймаються незаконно?*відсутність цього кведу дає змогу не сплачувати податків?».

6

Окрім того, у Жовківському районі зареєстроване ще одне підприємство – “Жовіквський санветзавод” за цією ж адресою, що й «Костомелньий завод». Згідно із реєстром, це ТзОВ займається виготовленням кормів для тварин. Цікаво, що й це підприємство є під керівництвом Михайла Клина – директора Жовківського костомельного заводу.

У довгому списку засновників, за словами журналістки, є Микола Скотар – головна правління ліквідованого «Легбанку». Цей банк має за собою негарний «шлейф»- купу судових тяганин і навіть справу про вбивство.

Фото: Ольга Євстігнєєва, УКРОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *