ОСТАННІ НОВИНИ

Самбір і Старий Самбір саботують меморандум із вивезення сміття зі Львова?

|

Міста Самбір і Старий Самбір не підписували меморандуму про розподіл львівського сміття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі партії ВОЛЯ у Львівській області.

За словами депутата Старосамбірської районної ради Василя Курія, влада опублікувала брехливий документ у якому не врахована думка 19 міст, які мають забирати сміття зі Львова.

«Цинічна брехня та афера. Вони позаочі вирішують за нас і подають це під соусом «ми вирішили проблему сміття. Про яку децентралізацію може іти мова, якщо громади щоразу мають менше права голосу? Нас ставлять перед фактом – ти маєш прийняти сміття, ми заберемо твою землю. Сьогоднішнім брехливим кроком вони намагаються показати ставленика президента – губернатора (Олега Синютку) і Кабмін такими, що працюють і вирішують проблеми. Але вони і далі працюють лише на паперах», – заявив Василь КУРІЙ,

За його словами таке відбувається уже вдруге. Перша спроба була нав’язати рішення Яворівській громаді, коли у лютому рішенням губернатор-Кабмін виділили ділянку під сміттєзвалище у Яворівському районі.

«Ми не цураємося Львова, це місто не іншої держави. Залишити його напризволяще, а людей кинути у смердючі звалища посеред житлових кварталів – неправильно. Місцеві ради готові допомагати. Але як ми маємо це зробити, якщо навіть права голосу не маємо? Сьогоднішній меморандум позаочі – черговий доказ диктаторської влади в Україні. І в цьому сьогодні знову переконаються українці».

Також В. Курій переконаний, шо у місцевої влади (в особі Андрія Садового) було достатньо часу для прозорої роботи. Багато років громада Грибрович блокувала в’їзд сміттєвозів на їх полігон, і вже рік часу минув від трагедії там. Та проблему так і не вирішено.

«Не закладено навіть каменя для будівництва сміттєпереробного заводу. Влада різних рівнів зволікає. Її мета залишається незмінною – добути свій термін до кінця і перекинути цю проблему іншим. Саме тому ми підтримаємо рішення тих громад, які вийдуть на протести і виступлять проти ввезення львівських відходів на території  їхніх населених пунктів. Пошук нових звалищ – не рішення проблеми. Замість того, щоб будувати сміттєпереробні заводи і давати людям робочі місця, симбіоз мера Львова-губернатора-Кабміну вкладе наші гроші, щоб на землях інших міст закопати сміття ще глибше», – наголосив депутат Старосамбірської районної ради.

Як відомо, напередодні Великодня відбулася важлива зустріч за участі народних депутатів з групи «Львівщина», міськими головами міст області, керівництва області та Львова на якій депутати закликали всіх припинити спекуляції та проявити солідарність та допомогти Львову із вивезенням сміття.

Це дало поштовх до того що керівники майже усіх міст Львівщини, де є полігони (19 із 20), погодилися підписати меморандум із Львовом, який би регламентував подальше вирішення сміттєвої проблеми. Найбільший «куш» за вивіз сміття зі Львова зірве Дрогобич. Пасуть задніх Мостиська

Після підписання меморандуму щодо вирішення питання вивезення ТПВ із Львова, Броди влаштували саботаж підписання «сміттєвого» меморандуму зі Львовом.

Детальніше про ситуацію можна ознайомитися у статті Львівського порталу: Дивовижна панацея чи примусовий компроміс. Що насправді стоїть за підписанням «сміттєвого» меморандуму?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *