ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вдвічі збільшилась кількість вакансій

|

У Львівській області вдвічі збільшилась кількість вакансій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Станом на 01.04.2017 року на одне вільне місце праці на Львівщині в середньому претендували 4 особи (у 2016 році – 9). Майже вдвічі збільшилася кількість вакансій: у базі даних було 4,2 тис. пропозицій роботи, тоді як на початку минулорічного квітня було 2,4 тис. Посередницькі послуги з питань працевлаштування отримували 17,7 тис. безробітних проти 22,3 тис. на відповідну дату торік.

«Згідно зі статистичними даними, якими оперує обласна служба зайнятості, у першому кварталі поточного року, порівняно з аналогічним періодом минулого, в області з 33,9 тис. до 27,3 тис. зменшилась кількість безробітних, котрі шукали роботу за сприяння служби зайнятості, з 4,5 тис. до 5,9 тис. збільшилося число фірм і компаній, що заявили про потребу в кадрах, з 14,6 тис. до 21,7 тис. зросла кількість вільних робочих місць і вакантних посад» – повідомила в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук.

За її словами, у січні-березні служба зайнятості допомогла відновити трудову діяльність 15,5 тис. осіб (торік – 11,3 тисяч), у тому числі 4,8 тисяч безробітних. З числа працевлаштованих 42 жителі області започаткували власний бізнес, 328 – забезпечені новими робочими місцями завдяки механізму компенсації працедавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску. Середня тривалість пошуку роботи становила 89 календарних днів.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *