ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби ворог поранив чотирьох бійців АТО

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців дістали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі РНБО.

Луганський напрямок

Вчора було найспокійніше. Ввечері противник здійснив 2 обстріли у Станично-Луганському та Попаснянському районах. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Донецький напрямок

Світлодарська дуга. Основні бойові дії велися у Троїцькому. При цьому ворог здійснив 1 мінометний обстріл, а також застосовував легке озброєння, зокрема снайперське. Також бойовики порушили режим тиші у Луганському.

Горлівський периметр. Окупанти відкривали вогонь у Зайцевому (лише легке озброєння) та Верхньоторецькому (міномети і бронетехніка). Здебільшого бойові дії велися у другій половині дня.

Район Авдіївки. Тут ситуація найбільш напружена. Ворожі обстріли з перервами тривали близько 5,5 годин. Ввечері бойовики випустили по наших позиціях 12 мін. Також ворог порушив режим тиші на сусідніх позиціях – біля Кам’янки та «Шахта Бутовка».

Донецький аеропорт. Бойові дії ведися у Пісках та Опитному.

Вчора ввечері між 18 та 21 годиною противник здійснив потужний обстріл Пісків із застосуванням мінометів, бронетехніки, легкого озброєння. При цьому було випущено 18 ворожих мін. Це був найпотужніший та найтриваліший обстріл з боку російсько-окупаційних військ на всьому Донецькому напрямку.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 26 обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Мар’їнський район. Вчора тут сталося до 10 ворожих обстрілів, зокрема 2 мінометних (у Мар’їнці). Всі вони відбулися в темну пору доби, здебільшого ввечері.

Волноваський район. Ситуація аналогічна, проте загальна кількість обстрілів менша. У Новотроїцькому ввечері відбувся мінометний обстріл з боку противника. У Новогригорівці окупанти двічі застосовували бронетехніку.

Ділянка фронту Павлопіль – Широкине. Бойові дії тривають у звичному режимі. Противник обстрілює майже кожен опорний пункт українських військ. Епізодично окупанти застосовують міномети та БМП. Найбільша кількість ворожих обстрілів припадає на Водяне і Широкине.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 31 обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *