ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада поставила «незадовільно» чиновникам Садового за сміттєвий «армагедон»

|

Сьогодні, 5 квітня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради  під час розгляду «сміттєвого» питання депутати вирішили поставити незадовільну оцінку роботі виконавчих органів Львівської міської ради. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Власне, нині депутати розглянули питання «Про заходи щодо вирішення критичної ситуації з утилізацією ТПВ відходів у місті Львові та Львівській області». У сесійній залі з цього приводу заслухали інформацію в.о. директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарія Романчука, а також  керівника департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергія Бабака.

Під час свого виступу Назарій Романчук повідомив, що у області є 20 полігонів, які в скрутний час допомагали Львову і приймали сміття з цього міста.

«Полігони Львівщини  дуже маленькі, більшість їхніх ресурсів є зношеними. Тому, ми у природоохоронному фонді ми передбачили 30 мільйонів, відповідно, просимо Львівську міську раду виділити 70 мільйонів, щоб привести ці полігони до ладу і щоб вони могли приймати сміття зі Львова…», – сказав посадовець ЛОДА.

Своєю чергою Сергій Бабак і далі жалівся на критичну ситуацію із вивезенням сміття у місті.

«Станом на сьогодні 487 майданчиків у місті переповнені сміттям. Вивозити його практично нікуди», – резюмував він.

Депутати облради розкритикувати неспроможність керівництва міста щодо вирішення проблеми із сміттям.

«Це питання реально стоїть і не рухається. До мене приходять кілограми звернень щодо дітей, які хворіють через Грибовицьке сміттєзвалище», – сказав депутат Андрій Дума.

Своєю чергою депутат Ігор Комарницький запропонував у якості «подяки»  щотижня возити по машині сміття до помешкань очільників міста.

Отож, Львівська облрада вирішила визнати роботу виконавчих органів Львівської мерії у цьому напрямку незадовільною. У той час, як роботу ЛОДА, депутати назвали задовільною.

Також згідно із прийнятим рішенням ЛОР доручила ЛМР, зокрема, провести першочергові протиаварійні заходи на Грибовицькому сміттєзвалищі;  провести міжнародний конкурс з відбору виконавця робіт із рекультивації полігону; розробити схему санітарної очистки   Львова; посилити контроль за перевізниками сміття і встановити на машинах GPS-навігацію.

Фото: 112 Україна

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *