ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'ян кличуть поринути у світ заворожуючих звуків органу

|

У суботу, 1 квітня, о 14.00 год. у Будинку органної та камерної музики відбудеться концерт-лекція під назвою «Звуки Львова. ОРГАН». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Далеко не кожне місто має своє обличчя, а тим більше – свою атмосферу, барви, запахи, звуки. Львів – має. До звуків Львова вже понад 600 років вплітається звучання органів.

Орган – це найбільший, найпотужніший музичний інструмент із найширшим діапазоном звучання. До Другої Світової війни у храмах Львова звучали 53 органи, було декілька фабрик з виготовлення органів і зо 2 десятки чудових органних майстрів.

Звучання органа заворожує людей. Цей інструмент (грецьке слово «орган» означає інструмент) супроводжував у Стародавній Греції найбільші Форуми та Олімпійські ігри. Із 666 року за наказом Папи Римського Віталіана цей інструмент використовується в час християнських Богослужінь, бо його звучання має магічну силу впливу на людей.

Поруч із сакральною суттю, орган має здатність конкурувати з цілим оркестром і наслідувати багато інших звучань довколишнього світу»,- розповідають організатори.

Молодіжний рух Експеримент та Будинок органної та камерної музики у Львові запрошують відвідати курс лекцій-концертів «Звуки Львова. ОРГАН».

Із першої лекції, яка відбудеться 1 квітня, учасники дізнаються про розвиток органного мистецтва у світі, почують один з найбільших органів в Україні, на якому буде грати Олена Мацелюх, та навіть отримають домашнє завдання до наступної лекції.

Вхід безкоштовний, за попередньою реєстрацією. Довідки за телефоном 066 16 70 488.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *