ОСТАННІ НОВИНИ

Де на Львівщині виготовляють нові закордонні паспорти та ID-картки

|

Виготовити паспорти з електронним носієм відтепер можна у всіх без винятку районах міста Львова і Львівської області. Відтепер така послуга доступна у всіх 29 територіальних підрозділах міграційної служби. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі управління Державної міграційної служби України у Львівській області.

За даними відомства, у Турківському районі, єдиному, де донедавна такої можливості ще не було, вже встановлене і працює відповідне обладнання. Із 15 березня там розпочали прийом документів на виготовлення закордонних паспортів та ID-карток – внутрішнього українського паспорта нового зразка.

Як розповів т.в.о. начальника ГУ ДМС України у Львівській області Ігор Дашавець, від часу впровадження ID-паспортів, Львівщина однією з перших в Україні на 100% забезпечила можливість мешканцям області отримати нові зразки документів безпосередньо у районі, де вони проживають. Загалом, протягом півроку обладнання для виготовлення паспортів з електронним носієм додатково встановлено у 10 підрозділах міграційної служби Львівщини.

«Це насправді великий крок до того, аби зменшились черги за послугою, аби люди у кожному районі змогли отримати не лише закордонний паспорт, а й паспорт нового зразка – ID – картку. Це важливо ще й тому, що категорія осіб, які можуть отримати внутрішній паспорт з електронним носієм, вже розширена: це не лише ті, хто отримують перші паспорти. Є вищий попит на ID – картку і міграційна служба Львівщини на нього відреагувала. Тішить і те, що людям більше не доведеться долати десятки кілометрів до найближчого районного центру чи їхати у Львів, щоб здати документи й на виготовлення паспорта для виїзду за кордон. Вони це зможуть зробити неподалік від дому», – повідомив Ігор Дашавець.

Адреси територіальних підрозділів, де можна отримати послугу, дивіться ТУТ.

Нагадаємо, що ID-картку тепер можуть виготовити  не лише ті, хто має отримати перший паспорт, а й ті, хто змінив прізвище, чи має провести вклейку фото у зв’язку із досягненням 25-ти чи 45-ти річного віку. Також нові зразки паспортів можуть отримати громадяни, які втратили паспорт, чи у кого він пошкоджений. Вперше це треба зробити за місцем реєстрації, в подальшому – у будь-якому зручному міграційному підрозділі України.

За послугою з виготовлення паспорта для виїзду за кордон можна звернутись не залежно від місця реєстрації, у той міграційний підрозділ, де вам найбільш зручно.

Як раніше повідомляв Львівський портал, новий закордонний паспорт виготовляється тепер тільки з біометричними даними: оцифрованим відображенням особи, її електронним підписом та відбитками двох вказівних пальців рук. Які документи необхідні для виготовлення закордонного паспорта дивіться ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *