ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині влаштували побори за вклеювання фото у паспорти?

|

На Львівщині розгорівся скандал довкола працівниці Яворівського відділенні Державної міграційної служби України, яку підозрюють у налагодженні системних поборів із громадян за вклеювання нового фото у паспорт. Про це повідомляє активіст громадського контролю Яворівщини у спільноті «Варта1», передає кореспондент Львівського порталу.

За словами місцевого активіста, корупційну схему налагодила жителька села Наконечне пані І. К..

«І. К. прославилась тим, що вимагає гроші від мешканців Яворівського району за вклеювання фотографії в паспорт. Зокрема: 300 грн нібито оплата штрафу за те, що люди невчасно звернулись для вклеювання фотографії, мовляв, у міській або сільській раді вартість такої послуги буде більша. Лише сама процедура мазання клеєм від пані І. обходиться людям у 50 грн. Також у жінки є послуга вклейка фото за один день – це коштує 250 грн. Інколи у підозрілих людей гроші з рук не беруть, а відправляють в касу оплатити фіктивний рахунок», – йдеться у повідомленні.

Окрім того активіст повідомляють, що покриває корупційний бізнес І.К. керівниця Яворівського відділення ДМСУ.

«Такі платні послуги надаються за згоди керівника Яворівського відділення ДМСУ…, яка також роз’яснює людям, що це обов’язковий платіж, інакше паспорта не віддадуть», – наголошується у повідомленні.

Як відомо, фото в паспорті підлягає заміні (вклеювання) по досягненню 25-ти і 45-ти річного віку. Після цього ваш паспорт дійсний ще один місяць. Тим не менш за несвоєчасну заміну фото в паспорті в законодавстві передбачено штраф (заміна буде вважатися несвоєчасною, якщо ви звернетеся за нею після закінчення одного місяця з моменту досягнення відповідного віку) в розмірі від 17 до 51 грн. (Ст. 197 Кодексу про адміністративні правопорушення).

Водночас у коментарі Львівському порталу речниця Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Світлана Хитрова уточнила, що на сьогодні працівникам міграційної служби рекомендовано не накладати штрафів на громадян, а виносити лише усні попередження.

За її словами, наразі оприлюднена інформація про побори у міграційній службі не підтвердилася, не виключено що це наклеп.

«Подібні заяви, без доказів, можуть бути дескридитацією міграційної служби… За словами керівника Яворівського відділення ДМСУ Відомо, що цей «активіст» намагався підбити на незаконні послуги керівника Яворівського відділення ДМСУ. Натомість вона провела йому розяснювальні роботи…, зокрема надала інформацію про те, що зараз за вклеювання протермінованих фото грошей не беруть…», – повідомила Світлана Хитрова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *