ОСТАННІ НОВИНИ

Будівельна інспекція врешті помітила порушення законодавства забудовником парку «Знесіння», але «перевела стрілки» на обласних колег

|

Інспекція ДАБК під час чергової позапланової перевірки встановила порушення містобудівного законодавства забудовником у парку «Знесіння». Про це Львівьскому порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

У процесі проведення позапланової перевірки встановлено, що ТзОВ «Архібуд» здійснюється будівництво готельно-рекреаційного комплексу на вул. Довбуша, 15 у м. Львові на підставі дозволу на виконання будівельних робіт від 26.05.2011 р. зареєстрованого за № ЛВ 11411000653, який виданий Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області.

Відповідно до плану зонування території міста Львова, Личаківський адміністративний район, земельна ділянка на якій здійснюється будівництво ТзОВ «АрхіБуд» належить до зони об’єктів природно-заповідного фонду.

На момент проведення повторної позапланової перевірки замовником здійснено вириття котловану та залиття фундаменту, бетонної подушки.

Для перевірки надано проектну документацію, однак не надано розрахунку категорії складності об’єкту будівництва, журнал авторського нагляду, журнал загальних робіт, виконавчу документацію, технічні умови, наказ про затвердження проектної документації, акт передачі проектної документації. Відтак Інспекцією було скеровано відповідну вимогу про надання зазначених документів.

Також перевіркою встановлено, що техніко-економічні показники в поданій проектній документації не відповідають позитивному висновку комплексної державної експертизи та містобудівним умовам та обмеженням забудови земельної ділянки.

В жодних наданих документах не зазначено про категорію складності об’єкта будівництва.

Замовником ТзОВ «АрхіБуд» на виконання вимоги Інспекції про надання документів необхідних для здійснення державного архітектурно-будівельного контролю представлено «Визначення класу наслідків (відповідальності) та категорії складності проекту готельного-рекреаційного комплексу за адресою м. Львів вул. Довбуша, 15». Відповідно до поданого розрахунку, за критеріями загальних вимог ДБН В.1.2-14:2009, кожен з корпусів готелю та підземна автостоянка як окремі будинки та будівлі, відносяться до класу наслідків (відповідальності) СС2. При цьому відповідно до наведених розрахунків, комплекс у цілому належить до класу наслідків (відповідальності) СС3 та V категорії складності.

Відтак Інспекцією було виявлено ряд порушень вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності на вказаному об’єкті будівництва, однак враховуючи те, що Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові не наділена повноваженнями щодо здійснення державного архітектурно-будівельного контролю щодо об’єктів будівництва віднесених до V категорії складності, Інспекцією скеровано наявні матеріали перевірки в Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області з метою проведення перевірки та вжиття відповідних заходів державного архітектурно-будівельного контролю.

Додамо, що завтра, 17 березня, у Львові відбудеться судове засідання щодо забудови парку “Знесіння”.

Як повідомляв  Львівський портал" href="http://portal.lviv.ua/">Львівський портал 20 лютого у Львові суд заборонив проводити будівельні роботи на Довбуша, 15. Після цього державні виконавці Галицького ДВС м.Львова в екстремальних умовах ознайомили директора «Архібуду» з рішенням суду про заборону будівництва у парку «Знесіння».

Нагадаємо, цього тижня активісти провели пікет проти забудови парку «Знесіння» біля Ратуші у Львові.

Як відомо, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал" href="http://portal.lviv.ua/">Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

2 березня, активісти та місцеві мешканці знову вийшли на пікет проти незаконної забудови у парку «Знесіння».

Також додамо, що військова прокуратура Західного регіону України зареєструвала кримінальне провадження за фактом умисного невиконання вказаним суб’єктом господарювання та іншими третіми особами ухвали господарського суду Львівської області від 20 лютого 2017 року, яка того ж дня набрала законної сили. Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 382 КК України.

7 березня Господарський суд вперше розглянув справу щодо «Знесіння» по суті. А 13 березня міська рада Львова повідомила, що визнає позов прокуратури до ТзОВ «Архібуд».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *