ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові продовжиться суд щодо забудови у парку «Знесіння». Небайдужих кличуть прийти

|

Завтра, 17 березня, о 10:00 год.  продовжиться слухання справи у Господарському суді Львівської області проти незаконного будівництва у парку Знесіння компанією “Архібуд”. Про це Львівському порталу повідомили захисники парку.

Як пояснила адвокат Наталя Сікевич, представник позивача, це буде продовження слухання справи. Адже на минулому засіданні, яке відбулося 6 березня, усі сторони надали свої пояснення, окрім “АрхіБуду”, представники останнього покинули зал суду без пояснення причин та дозволу суду.

Нагадаємо, що суд продовжить розглядати справу за позовом першого заступника прокурора Західного регіону України в інтересах держави про визнання недійсним договору оренди землі від 11 грудня 2008 року компанією “Архібуд” та витребовування з чужого незаконного володіння земельної ділянки площею 2,8939 га по вул. Довбуша 15 у м. Львові і повернення ділянки державі.

Громадські активісти просять львів’ян прийти 17 березня о 10:00 до Господарського суду Львівської області (вул. Личаківська, 128).

Як повідомляв  Львівський портал 20 лютого у Львові суд заборонив проводити будівельні роботи на Довбуша, 15. Після цього державні виконавці Галицького ДВС м.Львова в екстремальних умовах ознайомили директора «Архібуду» з рішенням суду про заборону будівництва у парку «Знесіння».

Нагадаємо, цього тижня активісти провели пікет проти забудови парку «Знесіння» біля Ратуші у Львові.

Як відомо, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

2 березня, активісти та місцеві мешканці знову вийшли на пікет проти незаконної забудови у парку «Знесіння».

Також додамо, що військова прокуратура Західного регіону України зареєструвала кримінальне провадження за фактом умисного невиконання вказаним суб’єктом господарювання та іншими третіми особами ухвали господарського суду Львівської області від 20 лютого 2017 року, яка того ж дня набрала законної сили. Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 382 КК України.

7 березня Господарський суд вперше розглянув справу щодо «Знесіння» по суті. А 13 березня міська рада Львова повідомила, що визнає позов прокуратури до ТзОВ «Архібуд».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *