ОСТАННІ НОВИНИ

Три приміщення фтизіопульмонологічної служби у Львові готують до продажу

|

Приміщення фтизіопульмонологічної служби на вулицях Лемківській, 24, Личаківській, 233  Устияновича, 14 після реорганізації мають бути продані на відкритому аукціоні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської облради.

Власне, сьогодні, 13 березня, заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк,  депутати спільно із департаментом охорони здоров’я ЛОДА, представниками мас-медіа оглянули приміщення фтизіопульмонологічної служби, які в процесі реорганізації будуть вивільнені.

Йдеться про заклади охорони здоров’я на Лемківській, 24, Личаківській, 233  Устияновича, 14.

Усіх їх планують об’єднати в один Львівський обласний протитуберкульозний диспансер, що розташований на вул. Бой-Желенського. Тут ще півроку тому здали в експлуатацію новозбудований корпус, здатний виконувати функції реорганізованих амбулаторій.

Як запевняє прес-служба ЛОР, департаменту охорони здоров’я вивільнені приміщення у зв’язку із реорганізацією не потрібні. Тож амбулаторні відділення на вул. Лемківська, 24, Личаківська, 233 та вул. Устияновича, 14, приміщення яких належать обласній раді, мають намір продати із аукціону, а виручені кошти скерувати на розвиток медичної галузі. На які саме статті – має визначити профільний департамент.

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк наголосив, що йдеться про відкритий і публічний процес. «Хто заплатить більшу ціну – той і стане власником, – зазначив Володимир Гірняк. – Якщо приміщення потрібні медицині чи іншим галузям – вони безперечно залишаються на утриманні облради. Тут ситуація інша. Тож позиція є наступна – продати ці приміщення дорого. На аукціоні. Хто більше заплатить, той і купить. А виручені кошти – скерувати на медицину для цілей, які визначить департамент охорони здоров’я. Непроведення реорганізації фтизіопульмонологічної служби – це шкідництво».

Як повідомляв раніше Львівський портал, Львівська обласна рада розглядає можливість продажу об’єктів комунальної власності, які не використовуються департаментом охорони здоров’я, щоби спрямувати виручені кошти на реконструкцію перинатального центру.

Фото: ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *