ОСТАННІ НОВИНИ

У області продовжують штрафувати перевантажені фури: з початку року зловили 35 порушників

|

Станом на 9 березня проведено 1 305 контрольні зважування та виявлено 35 порушень. З порушників норм вагового контролю стягнуто кошти в розмірі 5 366,36 євро. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Нагадуємо, з метою збереження автомобільних доріг Львівщини та недопущення руйнації дорожнього покриття на автомобільних дорогах державного значення працює пересувний габаритно-ваговий комплекс (ПВГК), здійснюючи контрольні зважування вантажівок вагою понад 24 тони та навантаженням на вісь понад 7 тон.

Вантажні автомобілі згідно Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування перевіряються на спеціальному пересувному ваговому комплексі: вантажівку зважують, визначаючи масу, наскільки вантаж перевищує встановлені норми. Дані ПЗК автоматично обробляє спеціалізована комп’ютерна програма та у разі  перевищення встановлених параметрів, працівником Укртрансінспекції складається відповідний акт про порушення.

Запровадження вагового та габаритного контролю, який здійснюється спільно Укравтодором, Укртрансінспекцією та підрозділами МВС України, сприяє спрощенню процедури контролю за проїздом великовагового та великогабаритного автотранспорту та допоможе зберегти дороги від руйнувань, особливо в літній період.

Фото: Ера Медіа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *