ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові учасників АТО за кошти Норвегії навчатимуть, як створити власний бізнес

|

Сьогодні, 15 лютого, у Львові стартувало безкоштовне навчання для учасників АТО. Військовослужбовців навчатимуть власної справи, англійської мови та інтернет-маркетингу в рамках проекту «Україна-Норвегія», передає кореспондент Львівського порталу.

« Цей проект відбувається в Україні ще з 2003 року. Фінансується він Міністерством закордонних справ Королівства Норвегія і здійснюється спільно з міжнародним фондом соціальної адаптації та університетом «Nord» у Норвегії. Проект є комплексним, оскільки складається як з академічної частини так і з супроводжуючої частини, яку здійснюють громадські організації. Академічна частина здійснюється на базі 14 університетів у 13 містах України.

В результаті проекту ми хочемо, щоб військовослужбовці, учасники АТО після служби змогли реалізуватися у цивільному житті. Важливо зазначити, що участь в проекті беруть не лише військовослужбовці, але їх члени сімей. Тому що ми і наші норвезькі партнери переконані, що сім’я – це комплексна структура і коли кожен із членів щасливий, тоді можна реалізувати нашу основну мету. В рамках цього проекту утворився університетський альянс до якого входять 14 університетів України. Таким чином ми намагаємось цим проектом пожвавити співпрацю з університетами Норвегії. В кінці ми очікуємо, що наші учасники зможуть започаткувати власну справу або ж знайдуть місце праці завдяки тим знанням, які вони отримають», – розповіла директор з розвитку Міжнародного фонду соціальної адаптації Яни Козаченко.

Як розповів координатор ГО «Західноукраїнська ініціативна група» Костянтин Левченко, безкоштовне  навчання зможуть пройти до 30 осіб.

«Весняний набір унас тривав 2-3 місяці за анкетуванням. Тобто, кожна людина писала в анкеті про ідею свого бізнесу або бажання займати ту чи іншу посаду. І вже по цьому ми обирали людей. На даному етапі у нас створено. Тривалість курсу 3 місяці. Набір у нас йшов у Львівську бізнес-школу УКУ, де основним напрямом є ведення власної справи та у «Львівську політехніку» на спеціальності пов’язані з інтернет-маркетингом. Це професія, яка є досить затребуваної на ринку праці. Якщо говорити про УКУ, то тут ми створили три групи по 30 осіб, а в політехніці дві групи по 30 осіб. Після закінчення учасники курсів отримують диплом норвезького зразка від університету «Nord» та диплом від «Львівської політехніки». Також хотів би додати, що для військовослужбовців та учасників АТО такі курси є корисноми, оскільки після їх закінчення курсів вже мають власні проекти та ідеї для створення свого бізнесу,- резюмував він.

Також як додає ініціатор надання послуг учасникам бойових дій Тарас Бортнічук, ці курси допоможуть учасникам АТО знайти себе.

«Нам дуже приємно спілкуватися з учасниками бойових дій, які хочуть змінювати себе та України. Багато військових мріють відкрити свою справу, навчитися чогось новому чи отримати знання. Тому що вони не можуть жити так, як вони жили до цього. Зважаючи на специфіку працевлаштування багато учасників АТО після закінчення служби не хочуть або не можуть повертатися на попереднє місце праці. Даний проект дає можливість їм знайти себе. Учасники АТО навчатимуться більше 500 годин з яких дуже багато занять практичних, які зорієнтовують дорослих зрілих людей до застосування своїх знань на практиці», – зауважив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *