ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові стартує проект «Зелений район»

Катерина Сердюк для Львівського порталу

|

В рамках проекту «Зелений район» одну з вулиць мікрорайону Рясне обладнають «зеленими технологіями». Допомагатимуть втілити проект у життя фахівці із Німеччини. Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами А. Москаленка, цього тижня до Львова прибула німецька делегація, аби з 6 по 8 лютого оглянути обрану вулицю для реалізації проекту. Фахівці поділилися німецьким досвідом впровадження «зелених» технологій та енергозбереження.
«Упродовж 6 – 8 лютого ми маємо намір активно працювати з мешканцями Рясного та активістами, аби вирішити, які проекти ми можемо втілити в життя саме там», – зазначив Андрій Москаленко.

«Ми сподіваємося, що проект стане взірцем того, як можна надалі облаштовувати райони міста, використовуючи досвід м. Фрайбург. Гадаю, що до кінця квітня ми подамо заявку на отримання коштів і вже з вересня розпочнемо реалізацію «Зеленого району» впродовж трьох років», – повідомив колишній начальник відділу енергетики МРФ (м.Фрайбург) Клаус Гоппе.

«Мешканці Рясного проявили чималу активність та зацікавленість в реалізації проекту. Керівники ОСББ ефективно запроваджують новітні технології в своїх будинках. До того ж, раніше ми вже брали участь в проекті «Розумний район», тож готові до нових різнопланових проектів», – додав депутат Львівської міської ради Михайло Дідух.

Як відомо, район Рясного (за адресою вул. Т.Шевченка, 327-г – ред.) став першою площадкою, із 5-ти, де пресуватимуть Львівське сміття. Наразі там вже монтують пресувальну техніку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *