ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорили план підвищення ефективності ракетних військ і артилерії України

|

У Національній академії сухопутних військ обговорили актуальні питання щодо підвищення ефективності застосування підрозділів ракетних військ і артилерії ЗС України. Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-групі Національної академії СВ.

Впродовж двох днів фахівці-артилеристи брали участь у круглому столі, метою якого став обмін досвідом та пошук ефективних підходів із застосування артилерії, зокрема з урахуванням досвіду проведення АТО на сході України. Участь у заході взяли близько двох десятків досвідчених офіцерів-артилеристів, які проходять службу у видовому військовому виші, інших навчальних закладах та у бойових артилерійських частинах Вітчизняного війська. Окрім того, долучитись до обговорення змогли й сьогоднішні курсанти-випускники Академії, які вже зовсім незабаром також обіймуть команді посади в артилерійських підрозділах Збройних Сил України.

За словами одного з організаторів круглого столу начальника кафедри ракетних військ та артилерії Національної академії сухопутних військ полковника Сергія Свідерка, таке різноманіття категорій військовослужбовців визначене невипадково.

«Одним з ключових завдань цього заходу є передача безцінного бойового досвіду нашим випускникам та викладачам від офіцерів-артилеристів, які не з чуток знають про особливості застосування артилерійських підрозділів в непростих умовах протистояння з добре озброєним та навченим ворогом. Сьогоднішні курсанти є запорукою бойової могутності та професіоналізму ЗС України в майбутньому. Тож отриманні ними знання та навички сьогодні стануть ще одним елементом їхньої майстерності в майбутній службі», — підкреслив офіцер.

В ході виступів та бурхливих обговорень було піднято низку актуальних питань, зокрема розглядались пропозиції щодо внесення змін до керівних документів, які регламентують застосування ракетних військ та артилерії, проблемні питання щодо підготовки фахівців різних ланок управління для цього роду військ, використання новітніх високотехнологічних засобів, зокрема безпілотних літальних апаратів та автоматизованих систем управління, заходи із забезпечення балістичної підготовки тощо.

За результатами проведення круглого столу були складені пропозиції, які ляжуть на стіл командуванню ракетних військ та артилерії ЗС України, а згодом будуть враховані під час підготовки та бойового застосування підрозділів РВіА, а також вишколу фахівців для цього роду військ.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *