Львівські патрульні минулого року склали понад три тисячі протоколів за керування «під мухою»

|

У Львові щонайменше 200 водіїв уникли відповідальності після складених на них протоколів за керування у нетверезому стані. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі патрульної поліції Львова.

За минулий рік патрульні Львова склали на водіїв 3 тисячі 369 протоколів за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп‘яніння. Згідно даних, які надійшли до Управління патрульної поліції Львова, з 1736 розглянутих у судах протоколів – 214 водіїв уникли адміністративної відповідальності.

Відтак, посилаючись на статтю 21 КУпАП, згідно якої особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу – суди винесли 16 постанов.

Усне зауваження, на думку суддів, через малозначність правопорушення, а це стаття 22 КУпАП, отримали 20 водіїв. Посилаючись на пункт 1 статті 247 КУпАП ( Провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю через відсутність події і складу адміністративного правопорушення) – суди винесли 89 рішень.

Посилаючись на пункт 7 статті 247, через закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього ж Кодексу, а саме 3 місяці – відповідальності згідно рішення суддів уникли ще 89 водіїв.

Відтак, серед цих водіїв, які уникли відповідальності, усне зауваження отримав водій, який вчинив ДТП і випив алкоголь після цього. Трьох водіїв, які повторно впродовж року сіли нетверезими за кермо передали на поруки трудовим колективам. Від часу дії нових штрафів усним зауваженням обійшлися 7 водіїв, 12 водіїв передали на поруки колективів. Дані є неостаточними і коригуватимуться із надходженням до управління рішень судів. Безпека на дорогах – це справа рук кожного з нас.

Фото: патрульна поліція Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *