ОСТАННІ НОВИНИ

Питання звільнення українців з ворожого полону заблоковане ще з вересня, - Геращенко

|

Із вересня, фактично, заблоковане питання звільнення заручників на окупованих територіях України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представник України у Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко, передає Львівський портал.

«Виконання Мінських угод було заблоковано РФ і маріонеточними  «руководителями республік» і тому, що РФ не збирається поки що виходити з Донбасу (але мета Москви – це не підкорення шахтарського краю, а вся Україна), і тому що Кремль відверто чекав, що нова адміністрація в США може бути більш лояльною. А ще Кремль чекає, що 2017 рік принесе більш лояльні уряди в низці європейських країн.

Саме тому з вересня фактично заблоковано питання звільнення заручників. Для Москви це козир у торгах за зняття санкцій. Мова йде й про політв’язнів в РФ і про заручників на окупованих територіях. Погано, що світ дозволяє Кремлю, що більше двох років незаконно утримує українців, використовувати заручників як елемент торгу.

В цьому контексті дуже важлива солідарна позиція країн ЄС, вже висловлена лідерами Німеччини, Франції, Великої Британії, що санкції мають тривати до повного виконання Мінських угод, тобто  до повернення Україною контролю над кордоном. А безпекові і гуманітарні питання мають бути першочерговими», – написала вона.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *