ОСТАННІ НОВИНИ

Чаплінський анонсував створення нового генплану Львова

|

Львову потрібен новий генеральний план міста, який орієнтуватиметься на вирішення сучасних проблем та незручностей. Таку думку озвучив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський на бізнес-сніданку, організованому ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз». Також він анонсував створення робочих груп для визначення завдань, які має виконати новий генплан, пише Tvoemisto.

Держава не регламентує термін дії генерального плану міст і не визначає чіткого терміну його зміни. Проте оновлювати його можна не частіше, як раз на 5 років, що, на думку головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, є помилкою.

«Зараз світ, а разом із тим і міста, розвиваються дуже динамічно, і на це треба зважати. Сьогоднішньому генплану Львова вже 6 років, а від початку його створення – 8. Вісім років тому у Львові ще мало хто знав, хто такий айтішник. Зараз 15% прибутку міста приносить саме галузь ІТ. Відповідно, той генплан, який ми зараз маємо у місті, навіть не розглядав цю галузь як економічно привабливу», – зазначив Юліан Чаплінський.

За його словами, до літа у Львові планують провести всі робочі групи та приблизно на вересень виокремити конкретні завдання.

«Найближчим часом будуть створені спеціальні сторінки у соцмережах, де ми питатимемо львів’ян, кого вони вважають за потрібне залучити до робочої групи», – каже архітектор і додає, що до кожної групи долучатимуть по 1 депутату ЛМР, щоб ті достеменно розуміли, що відбувається, адже не завжди вміють читати креслення.

Як відомо, мальовничий Львів потрохи перетворюється на архітектурного монстра. Якщо мати зв’язки, то можна домовитися за будівництво навіть в історичній зоні ЮНЕСКО.  У будь-якому разі процес погодження проекту розпочинається у стінах Львівської мерії, де головним архітектором міста є Юліан Чаплінський. До слова, у Львові навчилися легалізувати незаконно збудовані багатоповерхівки, видаючи містобудівні умови та обмеження забудови «заднім» числом. Сьогодні відносно головного архітектора Львова Юліана Чаплінського відкрито кримінальне провадження, а проти чиновників управління Чаплінського порушено друге кримінальне провадження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *