На трасі Київ – Чоп спіймали п’ять фур зі львівським сміттям

|

Упродовж середи на трасі Київ – Чоп патрульні поліцейські зупинили п’ять вантажівок, які перевозили львівське сміття. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на прес-офіцера патрульної поліції міста Житомир Діну Корчевну.

Зокрема, за її словами, на 128 км автодороги Київ – Чоп за порушення правил дорожнього руху екіпаж патрульної поліції зупинив дві вантажівки, які рухалися вбік Києва.

«Перевіряючи у водіїв документи, патрульні виявили ознаки фальсифікації у товарно-транспортних накладних: не була вказана серія, а вантаж, який перевозився, узагалі фігурував як вторинна сировина», – зазначила прес-офіцер.

Оглянувши вміст контейнерів, патрульні виявили побутові відходи.

«Слідчі склали акт обстеження території та відповідні матеріали за статтею 48 закону України «Про автомобільний транспорт» щодо невідповідності заповнення товарно-транспортної накладної. Санкція цієї статті передбачає 1700 грн штрафу», – зазначає Корчевна.

«Патрульні поліцейські супроводили до кордону з Київською областю, звідки їх далі супроводжували вже київські патрульні поліцейські. Тобто нашим завданням було вивезти ці автомобілі, супроводити з Житомирської області, аби не допустити викидання сміття в околишніх населених пунктах», – додала вона.

Схожий випадок стався у пункті пропуску «Кочерів», де патрульні Житомирщини зупинили ще один автомобіль DAF.

«У документах цього водія як місце відправлення також вказувалося місто Львів, а місцем відвантаження – Дніпропетровська область, але був зазначений уже інший перевізник.

Після обіду патрульні зупинили на трасі Київ – Чоп ще дві вантажівки зі львівським сміттям.

«Загалом за день було виявлено п’ять вантажівок зі львівськими номерами, водії яких підтвердили, що є жителями міста Львова і не заперечували, що перевозять саме сміття. Проте від детальних коментарів відмовлялися», – каже Корчевна.

Так само водії не пристали на пропозицію патрульних сфотографувати місце відвантаження відходів, коли дістануться пункту призначення, та відправити патрульним відповідні фотопідтвердження.

За її словами, у патрульній поліції Дніпра підтвердили, що їм відомо про ці вантажівки, які нібито прямують на відвантаження до Дніпропетровської області, проте уточнили, що знають про факти скидання сміття в інших областях.

Як відомо катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *