ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам представили детальний план території району «Збоїща»

|

11 січня в актовій залі СЗШ №97 відбулось публічне представлення змін до детального плану території району «Збоїща» у межах громадського центру на вул. П.Орлика – вул.І.Миколайчука у м. Львові. Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

1cad7a9d4164fa1e14c958ff4992ab81_L
У проекті опрацьовано планувальне рішення використання та забудови території орієнтовною площею 2,4 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ – 10 років, в тому числі 1-ша черга – 3-7 років.
Як повідомив головний архітектор проекту Петро Крупа, планування проектованої території передбачає облаштування території храмового комплексу при церкві Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії та влаштування додаткових будівель на даній території.
Проектом передбачається:
– облаштувати територію храмового комплексу при церкві Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії;
– сформувати територію скверу, між вул.Миколайчука, вул.П.Орлика та територією церкви;
Територія гаражних кооперативів не входить в межі ДПТ. Разом з тим, враховуючи її важливе містобудівне значення в структурі житлового району, проектом пропонується, у відповідності до завдання на розроблення ДПТ, концепція можливої поступової перспективної трансформації, зокрема: західну частину ділянки пропонується використати для будівництва багатоповерхової стоянки з розрахунку ємкості існуючих гаражів, а вивільнену територію зі сторони вул.Миколайчука – для формування багатофункціонального громадського комплексу районного значення.
Рішенням детального плану вноситься ряд уточнень до затвердженої містобудівної документації, а саме: зберігається існуючий проїзд вул.П.Орлика – бічна, що межує з територією храмового комплексу та ділянкою, відведеною під сквер; раніше запроектований проїзд між вул.П.Орлика та І.Миколайчука, що проходив частково по території церкви – ліквідується.
Як йдеться у пояснювальній записці, розрахунковий термін реалізації ДПТ відповідає розрахунковому терміну генерального плану населеного пункту, в тому числі 1-ий етап – від 3 до 7 років.
1-ший етап. (1-ша черга) до 3–х років.
а) Облаштування храмового комплексу при церкві Святих мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії на вул. П.Орлика (бічна).
б) Будівництво житлової забудови по вул.П.Орлика та Миколайчука.
в) Облаштування транспортної мережі та інженерної інфраструктури кварталу вул.Мазепи (І-ша черга).
г) Формування та облаштування скверу та бульвару з відповідним благоустроєм (частково).
2-ий етап. (1-ша черга) до 7–ми років.
а) Формування бульвару з відповідним благоустроєм вздовж вул.Миколайчука.
б) Облаштування транспортної мережі та інженерної інфраструктури кварталу вул.Миколайчука ІІ-га черга;
в) Будівництво житлової забудови з облаштуванням прибудинкової території.
Будівництво передбачено за рахунок індивідуальних коштів забудовників.
г) Формування громадського центру за рахунок реконструкції територій гаражних кооперативів.

Як зазначив депутат Львівської міської ради Роман Іванців, у змінах до детального плану повністю врахована позиція громади.
«У цьому детальному плані відкориговується кілька важливих моментів. Раніше поряд із церквою передбачалась багатоповерхова забудова, що закривала би повністю церкву. Відмінено рішення будувати біля сакральної споруди дорогу, впорядковується питання гостьової стоянки для відвідувачів церкви. Це, по суті, було моє чи не перше завдання, яке мені делегували люди, коли я йшов на вибори до міської ради. Це одне з ключових питань і цей етап було реалізовано».
Додамо, що громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час внесення змін до детального плану території району «Збоїща» у межах громадського центру на вул. П.Орлика – вул.І.Миколайчука у м. Львові триватиме із 5 січня по 25 січня 2017 року.

Фото: інформаційний портал депутатів Львівської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *