ОСТАННІ НОВИНИ

Знищений вандалами польський пам’ятник у Гуті Пеняцькій відновлять

|

Пам’ятник полякам, котрі загинули у роки Другої світової війни, у Гуті Пеняцькій відбудують. Про це повідомляє Польське радіо.

1

Голова Товариства Гута Пеняцька у місті Вхсова Любуського воєводства, яке впродовж декількох років піклується про це пам’ятне місце, розмовляла про відновлення пам’ятника з українською стороною та Міністерством закордонних справ Польщі. Організацію запевнили у його відбудові як польська влада, так і самоврядна влада в Україні. Малґожата Ґосньовська-Коля запевнила також, що щорічні пам’ятні урочистості, які проводять у лютому в пам’ять про жертви злочину 1944 року, відбудуться.

Нагадаємо, у селі Гута Пеняцька Бродівського району Львівщини невідомі на Різдвяні свята пошкодили пам’ятник з прізвищами поляків, вбитих у 1944 році поліцейським підрозділом дивізії СС “Галичина”, яка складалася з українців, обмалювавши його синьо-жовтою і червоно-чорною фарбою.

Зловмисникам, що познущались над пам’ятником, «світить»  до 8 років тюрми.

Також раніше Львівський портал повідомляв, що посол України в Польщі гостро засудив провокацію з польськими могилами на Львівщині. Також з цього приводу висловилося Об’єднання українців у Польщі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *