ОСТАННІ НОВИНИ

Посол України в Польщі гостро засудив провокацію з польськими могилами на Львівщині

|

Посол України в Польщі Андрій Дещиця засудив акт вандалізму на місці пам’ятника загиблим полякам у Гуті-Пеняцькій, що в  Львівській області. Свою позицію з цього приводу він оприлюднив у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

1

«Ми рішуче засуджуємо цей варварський акт вандалізму! На місці вже працює слідча група. Злочинці повинні бути знайдені і покарані. Все вказує на те, що ті, хто скоїв акти вандалізму в Гуті-Пеняцькій, не мають нічого спільного з Україною! Метою цієї провокації є погіршення польсько-українських відносин! Але ми не дозволяємо собі бути спровокованими! Українці і поляки мудрі народи цінують спільну дружбу і співробітництво, і добре знають, хто піклується про виникнення такої провокації, як в Польщі, так і в Україні»,- написав він.

Нагадаємо, у селі Гуті Пеняцькій на Львівщині вандали підірвали і розмалювали нацистською символікою пам’ятник, встановлений 11 років тому в пам’ять про вбитих поляків у часи Другої світової війни. Поліція вже почала шукати підривників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *