ОСТАННІ НОВИНИ

У львівській мерії кажуть, що транспортний колапс стався через сильний мороз

|

Сьогоднішню складну ситуацію з роботою громадського транспорту в управлінні транспорту Львівської міської ради пов’язують зі сильними морозами: мовляв, автобуси з технічних причин сходять з маршрутів, замерзають двері, дизель. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

1

Як зазначається, відповідно до плану вихідного дня, на маршрутах мало б працювати 427 автобусів, станом на 13.00 год було 163 автобуси. Водночас повідомляється, що випуск машин продовжується і відігріті автобуси виходять на маршрути.

«План по випуску автобусів на сьогодні – 427 машин. Реально на маршрутах працює менше. Перевізники повідомляють, що автобуси сходять з маршрутів через технічні причини – замерзають двері, дизель. Техніка не витримує таких морозів», – повідомив Віктор Щир, начальник управління транспорту ЛМР.

«Всі автобуси працюють на дизелі, який витримує температуру до мінус 15°С. Таку гарантію дають нам постачальники дизелю. Температура значно нижча, ніж мінус 15°С, тому працювати важко», – зазначив Микола Шкурган, директор підприємства «Міра і К».

«Наші машини виїхали по максимуму. Є проблеми з приватними перевізниками, «Богдани» не витримують морозу – посідали акумулятори, позамерзали системи. На території АТП автобуси прогріваємо. До дизелю додали присадку, але вона мало допомогла. Ті автобуси, які з 10.00 год на маршрутах, вже двічі заїжджали на вул. Авіаційну, щоб розігрівати систему. Робимо все можливе, щоб транспорт міг працювати», – розповів директор АТП №1 Ярослав Іванець.

Як повідомили у диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс», станом на 10.00 год ранку на маршрути виїхало 40 трамваїв, при плані 39, та 22 тролейбуси, при плані 30.

«Зараз трамваї курсують краще. Є проблеми з тролейбусами, бо машини замерзають на лінії. Станом на 12.00 год випуск було збільшено до 24 машин», – додали в диспетчерській службі ЛКП «Львівелектротранс».

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні вранці на рейси не виїхало 442 маршрутки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *