ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за гроші ЄС з’являться сім зразкових поліцейських відділків

|

Сьогодні, 20 грудня, відбувся круглий стіл за участі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, Голови Консультативної місії ЄС (КМЄС) Кястутіса Ланчінскаса, очільників правоохоронних органів та представників громадських організацій. Йшлося про реформування Національної поліції в рамках проекту Консультативної місії ЄС “Підтримка реформи поліції”.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

поліція

Голова Консультативної місії ЄС Кястутіс Ланчінскас представив проект “Підтримка реформи поліції”, який фінансується ЄС, та розрахований на один рік.

“Маємо на меті створити по всій Україні 20 поліцейських відділень зразкового типу, а саме: у Київській, Харківській та Львівській областях. Сім відділень із двадцяти буде розташовано у Львівській області”, – повідомив він.

Згідно із проектом, вартість якого оцінюється у 6 млн євро, буде відновлено та технічно переобладнано 20 поліцейських відділень, забезпечено професійну підготовку персоналу, що там працює. Крім того, проведуть низку заходів, спрямованих на зміцнення довіри до поліції громадян, які проживають в цих областях.

За словами Голови Консультативної місії ЄС, переобладнані відділення будуть мати сучасний вигляд та відповідну робочу атмосферу, яка відповідатиме потребам громадян, що повідомляють про злочин, та сприятиме дотриманню прав людини затриманих.

“Навчання та оснащення співробітників поліції буде ґрунтуватися на передових досягненнях ЄС в галузі охорони та підтримки громадського порядку. – зазначив Кястутіс Ланчінскас. – Заходи зі зміцнення громадської довіри до поліції буде зосереджено на ініціативах по боротьбі з корупцією, підвищенні обізнаності громадськості про охорону громадського порядку та залученні громадянського суспільства до розробки щорічної програми безпеки та системи управління скаргами”.

Проект буде реалізовуватись під керівництвом шведської поліції, у співпраці з КМЄС та Управління Організації Об’єднаних Націй з обслуговування проектів (ЮНОПС).

“Ми плануємо, що 20 відновлених поліцейських відділень служитимуть взірцем для всієї країни. Дуже хочеться, аби громадськість Київської, Харківської та Львівської областей, де буде запроваджено нові відділення, відчули позитивні зміни та почували себе більш захищеними”, – сказав Кястутіс Ланчінскас.

Далі начальник Головного управління Нацполіції у Львівській області Валерій Середа виступив із доповіддю про реформу Національної поліції на Львівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *