ОСТАННІ НОВИНИ

Перед Оперним театром урочисто відкрили головну ялинку Львова

|

Сьогодні, 18 грудня, у Львові перед Оперним театром урочисто відкрили центральну міську ялинку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

1

Новорічні та різдвяні святкування у Львові цього року проходять під гаслом «Твоє Різдво у Львові», які, власне, офіційно розпочались сьогодні, 18 грудня, з відкриття центральної міської ялинки.

Мешканців та гостей міста вітали джазовий колектив «MEDICUS», діти Дитячого центру сучасного мистецтва «Агов» при театрі Лесі Українки, гурт «Rocky Road».

Головна ялинка міста прибула до Львова і була встановлена на площі перед Львівською оперою 12 грудня. Придбали ялинку в Дрогобицькому районі, неподалік від Східниці.

Родзинкою цьогорічної ялинки є оновлена святкова ілюмінація, що складається з гірлянд, а також освітлених кульок та кубиків, і гармонійно компонує з вуличним освітленням. Іграшки використали минулорічні, у тому числі – виготовлені яворівськими майстрами, а також дерев’яні, виготовлені учнями мистецьких шкіл Львова.

Висота ялинки – близько 20 м. Вартість самого дерева становить 4,5 тис. грн., а разом із транспортуванням, монтажем, облаштуванням ілюмінації, прикрашанням та охороною – близько 116 тис грн.

Різдвяні святкування розпочалися 10 грудня і триватимуть до 28 січня. Під час свят традиційно встановлять Дідуха, проводитимуть конкурси, колядки, майстер-класи, виступи творчих колективів. Традиційну Різдвяну шопку встановлять на площі Ринок 21 грудня. Також цього року вперше облаштували святкову ілюмінацію в центрі міста: на вул. Галицькій, Коперника, Дорошенка, Гнатюка, пл. Ринок тощо. Їх прикрасили великими кулями, що світяться. Також освітили площу перед кінотеатром ім. Довженка на Сихові.

Фото: ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *