ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують на відкриття виставки «Святий Угодник і Чудотворець»: будуть ікони, полотна та скульптури Святого Миколая

|

У виставковій залі Львівського музею історії релігії (м. Львів, площа Музейна, 1), у рамках циклу “Різдвяні зустрічі”, цієї п’ятниці, 16 грудня, урочисто відкриють виставку “Святий Угодник і Чудотворець”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

Це спільна робота музею і його Червоноградської філії, а також Музею сакрального мистецтва Львівської архієпархії УГКЦ імені о. Антона Петрушевича.

“Перед відвідувачами постануть ікони XVI–XX століть, написані на дереві, полотні, металі, а також різьблені дерев’яні скульптури, що зображають Святого Миколая”, – розповідає директор Львівського музею історії релігії Орест Малиць.

Увагу відвідувачів привертатимуть живописні полотна “Святий Миколай”, віднайдені у Жовкві і Нагуєвичах. Досить цікавою і незвичною є велика ікона святого Миколая, поділена на дві частини: у верхній – зображення самого Угодника, а в  нижній – краєвиди Дрогобича. Серед представленої колекції Чудотворця – унікальна металева ікона XIX століття.

На відкриття виставки “Святий Угодник і Чудотворець” запрошують усіх бажаючих. Початок о 16:00 год. Виставка триватиме до 29 січня 2017 року.

Фото: ЛОДА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *