ОСТАННІ НОВИНИ

Гройсман «божиться» підняти студентам стипендії до 2 тисяч

|

Розміри академічних стипендій будуть збільшені на третину, зокрема встановлюються підвищені розміри для відмінників та дефіцитних спеціальностей. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на початку зустрічі зі студентами та викладачами Буковинського державного медичного університету у м. Чернівці, передає Львівський портал з посиланням на прес-службу Кабміну.

стипендия (1)

«Наша пропозиція полягає у тому, щоби академічні стипендії були справедливо розподілені за участю студентського самоврядування, – зазначив Володимир Гройсман. – У цьому контексті ми передбачаємо збільшення стипендій – ті, хто отримував 800 грн, зараз закладаємо, що вони будуть отримувати не менше 1100, відмінник буде отримувати 1600 грн, а за вузькими спеціальностями, наприклад інженер, буде отримувати трохи більше 2 тис. грн.».

Загальний обсяг видатків на стипендії у проекті бюджету на 2017 рік дорівнює майже 6 млрд грн, наголосив Володимир Гройсман. Стипендіальний фонд на 2017 рік в цілому збільшено майже на 580 млн.

Говорячи про те, який відсоток студентів будуть охоплені стипендіями, він зазначив, що є різні підходи: «Якщо ми будемо платити стипендію просто за навчання – це один підхід, якщо за успіхи у навчанні – це інший. І, звісно, ми маємо підтримати незахищених або стипендії соціального характеру». «Моя думка – ті, хто навчається краще, мають отримувати більше», – зауважив Прем’єр-міністр.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *