ОСТАННІ НОВИНИ

Із початку року пожежі забрали життя 68 мешканців Львівщини

|

На території Львівської області з початку року виникло 3438 пожеж, на яких від вогню загинули 68 людей та врятовано 139 осіб. Близько 40 % з них виникло у житловому секторі через нехтування населенням основними правилами пожежної безпеки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Львівській області.
пожежа

З метою попередження виникнення пожеж, зменшення кількості травмованих і загиблих та мінімізації збитків від пожеж рятувальники Львівщини здійснюють пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів.

Так, сколівські рятувальники спільно із представниками місцевої влади та соціальними працівниками відвідали мешканців с. Завадка, Сколівського району. Профілактичні бесіди та перевірки стану пожежної безпеки проводилися із членами малозабезпечених та багатодітних сімей, а також із самотніми людьми, які як ніхто інший потребують додаткової уваги та опіки. Людям роздали листівки-пам’ятки із основними вимогами пожежної безпеки для домівок.

Також вогнеборці поспілкувалися із учнями 5-8 класів Завадківської ЗОШ І-ІІІ ступеня. Школярам розповіли про дотримання правил пожежної безпеки в побуті, недопущення виникнення пожеж під час святкування новорічних та різдвяних свят. Нагадали учням й правила безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Такі ж профілактичні бесіди та рейди провели у Стрийському та Бродівському районах області. Зокрема, у селищі Батьків Бродівського району вогнеборці відвідали багатодітні сім’ї та самотніх пристарілих людей. Їм допомогли усунути порушення правил пожежної безпеки, аби для них опалювальних сезон пройшов безпечно.

Стрийські рятувальники здійснили відпрацювання Дулібської сілької ради. Вогнеборці спільно із журналістами навідалися до багатодітних родин й самотніх пенсіонерів, і нагадали їм основні правила пожежобезпечної поведінки вдома, а також про безпеку на кризі.

Вогнеборці Стрийщини завітали до середньої загальноосвітньої школи-гімназії ім. М. Шашкевича у селищі Дуліби, аби нагадати школярам про дотримання правил безпечної поведінки вдома, та під час використання електричного і пічного опалення.

Профілактичні бесіди із населенням тривають упродовж місяця у всіх куточках Львівщини. Рятувальники хвилюються за безпеку громадян й вживають усі можливі заходи, аби зимовий опалювальний сезон не спричинив біди для жодної родини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *