ОСТАННІ НОВИНИ

Угерський спиртзавод запустили після шести років простою

|

Учора, 24 листопада, у Стрийському районі запустили роботу Угерського спиртового заводу, який перепрофілювали під виробництво спиртовмісної продукції технічного та побутового призначення. Підприємство простоювало шість років і тепер відновлює свою роботу. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

zavod-3

Варто зазначити, що до 2004 року підприємство виробляло спирт етиловий ректифікований, який реалізували вітчизняним виробникам лікеро-горілчаної продукції, а також експортували до Болгарії. У 2004 році підприємство перепрофілювалося на випуск спиртовмісної продукції побутового та технічного призначення, яка користувалась значним попитом на вітчизняному ринку. Зокрема, ДП «Угерський спиртовий завод» виробляло засіб для запалення «Fire», засіб проти обмерзання «ЗИМА-У», розріджувач органічний для лаків, фарб та розчинників «РОЛФ», засіб тонування деревини «КОЛІР». Але внаслідок розбіжностей між тлумаченням законодавства при визначенні підакцизності вказаної продукції, вітчизняне виробництво аналогічної продукції майже припинилося. Тому підприємство з 2008 по 2010 роки відновило виробництво спирту етилового реактифікованого. Однак попит на вказану продукцію значно знизився внаслідок втрати частини ринку алкогольної продукції у Криму та східних областях України, а також внаслідок надлишку потужностей з виробництва харчового спирту. Так, підприємство з 2010 року не здійснювало виробничої діяльності.

1

Але, як розповів в.о. директора Угерського спиртозаводу Олег Онишко, із листопада цього року підприємство відновило виробництво спиртовмісної продукції технічного та побутового призначення, іншої хімічної продукції: компоненту добавки антидетонаційної для бензинів «КДА», який використовується нафтопереробними компаніями для виробництва компоненту добавки до бензинів; засобу проти обмерзання «ЗИМА-У», який використовується як омивач скла; розріджувача органічного для лаків, фарб і розчинників «РОЛФ», який використовується в друкарському виробництві.

Також він додав, що завод випускатиме 675 тон готової продукції в місяць і наразі вже ведуться перемовини щодо збуту їхньої сировини за кордон.

Варто додати, що на запуск перепрофільованого Угерського спиртзаводу також прибуло керівництво ДП «Укрспирт». За участі представників Стрийської РДА, районної ради та ДФС у Львівській області на Угерському спиртзаводі відбулася зустріч із колективом підприємства.

1

Введення у роботу цього спиртзаводу високо оцінив голова ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Ігор Ільчишин: «Це рідкісний випадок того, як завдяки зусиллям директора, місцевої та обласної влади, державне підприємство після багатьох років простою таки змогло розпочати роботу та знайти своє місце на ринку. Тому що нині найбільшою проблемою спиртової галузі є надлишкові потужності і дуже звужений ринок збуту продукції. Саме через це багато підприємств ДП «Укрспирту» простоюють. І хоча останнім часом керівництво домоглося того, що нині працює 18 заводів із 41, які входять до складу ДП «Укрспирт» (Ред, – влітку дієвими були 12 підприємств), але це все одно менша половина…».

«Я дуже радий, що призначене нове керівництво ДП «Укрспирт». І нарешті покладено край між, так званими, двома підприємствами, які розділялися: ліквідаційною комісією «Укрспирту» і самим «Укрспиртом». Тепер є єдина державна позиція і міністерства, яка стосується і підпорядкування і роботи «Укрспирту». Та найголовніше, що держава нарешті подивилася в сторону спиртової галузі і є глобальне рішення що галузь повинна підніматися і розвиватися»,- зазначив народний депутат Андрій Кіт.

Додамо, що вчора керівництво ДП «Укрспирт» перебувало з робочим візитом на Львівщині і проінспектувало роботу двох підприємств  – Вузлівського та Угерського спиртзаводів. Під час регіональної наради начальство задекларувало намір дати нове дихання спиртовій галузі Львівщини.

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *