ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни обрали найпривiтнiшi райони міста

|

Львів із майже мільйонним населенням — культурний центр Західної України — відомий своєю гостинністю. Чимало туристів, в тому числі з-за кордону, підштовхують городян до відкритості. Позитивно налаштовані люди — це ще й гарні сусіди. Львів’яни загалом задоволені своїми сусідами — з легкими відмінностями між районами. Про це свідчать дані опитування інтернет-користувачів OLX, які є у розпорядженні Львівського порталу.

olh

Аналітики сервісу вивчили понад 33 тисячi анкет, заповнених українськими користувачами в дослідженні «Ідеальне місто». Оцінюючи різні критерії, респонденти також визначили рівень своєї згоди з твердженням «Люди, з якими я живу по сусідству, в основному доброзичливі і ввічливі» за шкалою від 1 до 7 балів.

Різниця в балах між районами Львова склали всього 0,6 бала, городяни загалом приязні та неконфліктні. Лідером виявився Сихів iз однією з кращих оцінок в Україні — 5,3 бала. На 0,3 бала менше отримав Личаківський район. Внизу рейтингу опинилися Галицький та Залізничний райони з далекими від критичних 4,7 бала.

Рейтинг районів Львова за доброзичливістю сусідів:

Сихівський — 5,3

Личаківський — 5,0

Франківський, Шевченківський — 4,9

Галицький, Залізничний — 4,7

Відзначимо, що Сихів за критерієм доброзичливості обійшов лідерiв України за цим показником — Вінницю, Кропивницький, Тернопіль, Чернівці, Чернігів та Ужгород. Там рейтинг «приємності» сусідів, на думку городян, становить 5,1 бала.

Серед приводів для невдоволення городяни вказували на взаємну недовіру. У коментарях також зазначали, що на вулицях «мало посмішок», людям «бракує почуття гумору». Опитані також хотіли б частіше вітатися з сусідами. Окремі користувачі вказували на неохайність і неакуратне поводження зі сміттям. Схвальних відгуків заслужили люди, які готові прийти на допомогу, а також ввічливі і привітні продавці у крамницях біля будинку.

Фото: OLX

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *