ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрспирт» дає нове життя спиртовій галузі Львівщини

|

Учора, 24 листопада, керівництво ДП «Укрспирт» у рамках робочого візиту відвідало Вузлівський та Угерський спиртзаводи Львівської області. Також було проведено регіональну нараду щодо роботи підприємств спиртової галузі Львівщини, де обговорили питання приватизації, відновлення виробництва на інших заводах області, переорієнтування на випуск інших видів продукції. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

zavod

Спершу т.в.о. директора – заступник директора ДП «Укрспирт» Олег Дрожжін, голова ліквідаційної комісії концернту «Укрспирт» Ігор Ільчишин, радник директора ДП «Укрспирт» – заступник голови профспілки Юрій Лучечко відвідали Вузлівський спиртовий завод, де провели зустріч із трудовим колективом підприємства.

«Спирт «Пшенична сльоза», який випускає це підприємство, є дійсно унікальним та відповідає найкращим якостям. Ми будемо дооснащувати завод, щоби трішки збільшити виробничу потужність», – наголосив Олег Дрожжін.

Своєю чергою директор Вузлівського спиртзаводу Ігор Цибрівський зазначив, що нині підприємства виготовляють надлишок спирту для потреб горілчаної промисловості України. «Решту потрібно десь продати, відповідно, заводи слід переорієнтовувати або на експорт, або на біопаливо…», – пояснив він.

zavod-2

Але, за його словами, проблеми із збутом не торкнулися їхнього підприємства, бо Вузлівський спиртзавод реалізовує всю свою продукцію: «Наше підприємство із листопада минулого року виготовляє спирт найвищої якості «Пшенична сльоза» на замовлення ЛГЗ «Хортиця», тому і проблем із реалізацію нема. За 10 місяців цього року підприємство виготовило 624 тисячі декалітрів спирту і практично все продали. Також додам, що в місяць ми отримуємо 4 млн грн чистого прибутку».

 

Більше того, Ігор Цибрівський пояснив, що потреби «Хортиці» у їхньому спирті значно більші, ніж нині може дати підприємство. «Але при наших потужностях, технічних можливостях ми не можемо дати більше. Якщо проведемо реконструкцію, зможемо змінити ситуацію. Ми вже склали плані дій, щоби збільшити продуктивність спирту, покращити якість та знизити собівартість. По мірі надходження коштів будемо потроху впроваджувати нові технології», – зазначив директор спиртзаводу.

Далі керівництво ДП «Укрспирту» взяло участь у запуску Угерського спиртзаводу, який перепрофілювали під виробництво спиртовмісної продукції технічного та побутового призначення.

zavod-3

Варто додати, що раніше це підприємство виробляло спирт етиловий ректифікований, який реалізовували вітчизняним виробникам лікеро-горілчаної продукції, а також експортували до Болгарії. Але з 2010 року завод не здійснював жодної виробничої діяльності.

Як пояснив керівник Угерського спиртзаводу Олег Онишко, хоча підприємство простоювало шість років, тепер його вдалося запустити і перепрофілювати на виробництво засобу проти обмерзання «ЗИМА-У», органічного розріджувача для лаків, фарб та розчинників «РОЛФ» та компоненту добавки антидетонаційної для бензинів «КДА».

За участі представників Стрийської РДА, районної ради та ДФС у Львівській області на Угерському спиртзаводі відбулася зустріч із колективом підприємства.

1

Введення у роботу цього спиртзаводу високо оцінив голова ліквідаційної комісії концерну «Укрспирт» Ігор Ільчишин: «Це рідкісний випадок того, як завдяки зусиллям директора, місцевої та обласної влади, державне підприємство після багатьох років простою таки змогло розпочати роботу та знайти своє місце на ринку. Тому що нині найбільшою проблемою спиртової галузі є надлишкові потужності і дуже звужений ринок збуту продукції. Саме через це багато підприємств ДП «Укрспирту» простоюють. І хоча останнім часом керівництво домоглося того, що нині працює 18 заводів із 41, які входять до складу ДП «Укрспирт» (Ред, – влітку дієвими були 12 підприємств), але це все одно менша половина…».

Детальніше про робочий візит керівництва ДП «Укрспирт»  читайте у матеріалі Львівського порталу «Спиртзаводи Львівщини запрацюють на повну потужність».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *