ОСТАННІ НОВИНИ

Краматорськ показав приклад Львову. У місті запустили сміттєсортувальну лінію

|

Запустили в Краматорську лінію сортування твердих побутових відходів КП «Донецький регіональний центр поводження з відходами». Про це у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає кореспондент Львівського порталу.

1

За його словами,  лінію збудували ще 2006.

«Вона то працювала, то не працювала, а під час бойових дій 2014 була пошкоджена бойовиками. Цього року ми з обласного екологічного фонду виділили 1,2 млн грн на реконструкцію лінії. Обласне комунальне підприємство має також регіональний полігон побутових відходів, обладнаний інженерними системами захисту довкілля. Днище і стіни полігону вимощені спеціальним матеріалом, який унеможливлює потрапляння фільтрату у грунт, а також має систему збору і відводу води. Сортувальна лінія в Краматорську буде обробляти до 50 тон сміття у день. Проектна потужність лінії до 250 тон. Цього буде достатньо для Краматорська. Сортувальна лінія відбирає із загальної маси до 7% відходів: пластик, скло, папір, метал. Усе це спресовується і реалізується на переробні заводи»,- повідомив він.

2

Також П. Жебрівський наголосив, що в області вибудовується комплексна система збору та переробки сміття.

4

«Програма розрахована на 5 років. На першому етапі формуємо систему збору та сортування. Подібні лінії сортування ми збудуємо наступного року у Торецьку, Бахмуті, Слов’янську, Лимані, Костянтинівці, Великій Новосілці, Добропіллі, Волновасі та Кураховому. Працюємо також над будівництвом сортувальної лінії у Маріуполі. Таким чином ми покриємо сортувальними лініями усю територію Донеччини, контрольовану українською владою.  Далі, будемо будувати сміттєспалювальні заводи, які, спалюючи сміття, будуть виробляти тепло та електронергію. Для цього будемо запрошувати сюди приватних інвесторів. Але, щоб тут була економіка і окупність, потрібно вибудувати систему збору та сортування твердих побутових відходів.
Запустимо також процес переробки та ліквідації існуючих звалищ та мулових полів. А також ліквідуємо стихійні звалища. Оцими усіма заходами сформуємо нову культуру поводження із сміттям, у тому числі, вийдемо на роздільний збір. Тобто, зробимо так, як це відбувається сьогодні в Європі», – розповів він.

3

Нагадаємо, у Львові останнім часом точаться скандали і непорозуміння довкола зведення на території колишнього заводу «Сільмаш» сміттєсортувальної лінії. Мешканці обурюються, що такі лінії будуть розташовані у межах міста, влада ж перекидає відповідальність, мовляв, вся техніка належить приватному підприємству, а місто нічого не знає.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *