ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вулиця імені Івана Павла ІІ з’явиться не раніше весни 2017 року

|

Вулиця імені Папи Івана Павла ІІ у Львові може з’явитись не раніше квітня 2017 року. Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит УКРОПу та низки громадських організацій, повідомляє на своїй сторінці у Facebook депутат Ігор Телішевський.

papa

Так, в офіційній відповіді УКРОПу влада Львова переклала відповідальність за найменування однієї з вулиць міста Львова іменем Святого Івана Павла II на Раду єпископів та вимагає громадського обговорення ідеї. За будь-яких обставин таке рішення може бути прийняте не раніше квітня 2017 року.
«Йшлося про те, щоб назвати задля українсько-польського порозуміння одну з вулиць Львова іменем Папи Римського. Зокрема, ініціатори звернення наголошували, що Святий Іван Павло II був поляком, народженим українською матір’ю і багато зробив для того, аби складні моменти історії не стали причинами неприязні між поляками та українцями сьогодні»,  – йдеться у повідомленні.
У відповіді на депутатське звернення чиновники нагадали, що території біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці у Сихівському районі уже присвоєно назву «Майдан Папи Івана Павла II», а згодом там же ж затверджено межі земельної ділянки однойменного парку. Також у офіційному документі повідомили, що згідно чинного законодавства, не допускається присвоєння імені однієї і тієї самої фізичної особи у межах одного міста.
Проте, «питання про повторне найменування однієї з топонімічних одиниць міста на честь Папи Римського Івана Павла II потребує додаткового опрацювання та обговорення, зокрема на засіданні Ради єпископів у Львові, чиї рекомендації будуть враховані комісією з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у м. Львові. Наступне засідання комісії планується орієнтовано у квітні 2017 року, оскільки рішення щодо перейменування топонімічних назв приймаються напередодні Дня міста Львова.
До того часу комісія збиратиме та опрацьовуватиме усі пропозиції, зокрема і Вашу, яка, відповідно до чинного законодавства, перед остаточним розглядом на сесії міської ради має бути також схвалена на широкому громадському обговоренні», – повідомляють у відповіді, підписаній Михайлом Морозом, в.о. начальника Управління культури ЛМР.
Нагадаємо, що пропозиція з найменування вулиці у Львові на честь Святого Івана Павла II була запропонована львівськими активістами ще 17 серпня цього року. У відповідь на хвилю антиукраїнських дій деструктивних сил у Республіці Польща, львів’яни запропонували такий крок до примирення, демонструючи готовність забути про взаємні звинувачення у неоднозначних історичних подіях минулого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *