ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатам міськради Львова на Миколая подарують довгождані планшети

|

Львівська міська рада у понеділок, 21 листопада, підписала угоду про купівлю 65 планшетів для депутатів та міського голови.

planshet

Як вказано на порталі держзакупівель Prozorro, планшети закуплять у ТзОВ «Техніка для бізнесу». За 65 Ipad mini з retina-дисплеєм та чохлів до них ЛМР заплатить 565 тис. гривень.

Директор ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» Андрій Вишневський розповів ZAXID.NET, що депутатам ці планшети почнуть видавати у 20 числах грудня.

«Сьогодні ми підписали договір. Одразу після того, як налаштуємо пристрої, будемо їх видавати депутатам. Думаю, почнемо видавати їх на Миколая, десь із 20 грудня», – пояснив Андрій Вишневський.

За його словами, депутати зможуть брати планшети з собою додому, а не лише користуватися ними у приміщенні ЛМР.

«Основна ідея купівлі цих планшетів полягала у тому, аби надати можливість працювати з усіма документами і матеріалами міськради без присутності в самому приміщенні ЛМР. Але сам регламент їх використання ще визначить управління “Секретаріат ради”», – додав Андрій Вишневський.

Водночас фахівці «Міського центру інформаційних технологій» обмежать можливість встановлювати на планшети сторонні додатки та програми.

«Підтримкою і налаштуванням планшетів займатиметься наше комунальне підприємство. Ми заблокуємо можливість депутатам самим встановлювати програми на планшети. Тому що, якщо кожен із 65 користувачів зможе сам встановлювати все, що йому заманеться, то буде дуже важко підтримувати ці планшети», – пояснив директор ЛКП «Міський центр інформаційних технологій».

За словами Андрія Вишневського, на планшети встановлять спеціальний додаток, який надаватиме депутатам доступ до системи електронного документообігу міськради, зокрема дозволятиме депутатам ставити електронний підпис на документах.

Нагадаємо, два попередні рази ЛМР не вдавалося закупити планшети, оскільки на торги подавалася не достатня кількість учасників.

Раніше Львівський портал писав, що планшети для депутатів коштуватимуть близько 8 тисяч гривень. А також Львівський портал поцікавився у депутатів, чи дійсно їм необхідні гаджети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *