ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським депутатам закуплять ґаджетів на 640 тисяч

Андрій Котенський, Львівський портал

|

Львівським депутатам закуплять планшети, аби економити на папері. На це в бюджеті розвитку Львова вже передбачено не малу суму – 640 тисяч гривень. Чи дійсно потрібна дорога техніка нардепам Львівський портал поцікавився у самих львівських обранців, яким й планують закупити нові сучасні ґаджети:

82

Ігор Зінкевич, фракція УКРОП:

«Особисто я активно використовую комп’ютерні технології в роботі тому зрештою підтримую таку ініціативу, бо ту кількість макулатури, яку нам постійно роздають мене відверто лякає. Це ж яку кількість дерев треба зрубати, щоб щоразу «викидати на вітер» стоси паперу? Та й факт рубання дерев мені взагалі не подобається. От сьогодні ми зробили інтерактивне опитування з ДСНС України у Львівській області по темі де чутно чи нечутно навчальні сирени системи централізованого оповіщення населення. Все відбулося оперативно у електронному режимі. Тож і для оптимізації системи роботи депутатів такі речі мають відбуватися».

Тарас Чолій фракція «Ураїнської Галицької партії»:

«Секретаріат ради постійно роздруковує депутатам тонни паперу перед кожним засіданням сесії. Якщо ж перевести це на гроші то суми будуть вражаючі, гадаю це легко перевірити, якщо зробити відповідний запит скільки ж коштів витрачається на папір за цілий рік… З точки зору економії коштів – це однозначно вигідно і воно окупиться за кілька років. Проте інше питання, що більшість депутатів може й не будуть тими планшетами користуватися, бо є й такі, хто взагалі не відвідують засідання. Але це недостатній аргумент, адже використання планшетів в майбутньому зекономить гроші та витрати паперу.

Особисто я використовую власний мобільний телефон, для читання електронних документів. Проте вцілому ініціативу підтримую».

Андрій Шевців, фракція «Самопоміч»:

«Управління, яке обслуговує депутатів (Секретаріат ради – авт.) витрачає колосальні суми на папір, адже документи надаються депутатам до засідань, після засідань і це кількасот кілограмів макулатури. Якщо депутати отримають змогу працювати на планшетах то це пришвидшить їхню роботу, особливо коли з’являються додатки до питань, адже інформація з’являтиметься для всіх онлайн. По друге це зручно для копіювання чи розгляду фотографій, до прикладу з питань майна, і всі рішення завжди будуть під рукою.

Мені відомо, що вже три міські ради працюють за цією схемою. Планшети видають, як службові, і вони користуються ними не лише на засіданнях сесії, а на постійній основі – на комісії чи при будь-якій іншій депутатській роботі…

Звісно що частина депутатів має свої ґаджети, проте ініціатива пропонує однакові моделі планшетів із уніфікованою програмою».

Петро Адамик, фракція БПП:

«Ця ініціатива пов’язана з тим, що ми хочемо впровадити електронний документообіг. Якщо можна буде для цього налаштувати мій планшет, то я не проти, але нас про те не питалися. Також можу сказати, що в половини депутатів є свої ґаджети. Можливо вони хочуть, аби всі планшети були уніфіковані. В принципі це дасть змогу оперативніше та якісніше виконувати депутатську роботу, і при цьому економити «ліс» паперу.

Демонстраційно відмовлятися від планшетів не стану, бо виглядатиму пупулістом. Якщо ж вдасться працювати на своєму планшеті буду радий, а ті, що невикористовуються можна буде дати якомусь іншому чиновнику, куму він в роботі буде дійсно потрібен».

Як відомо мерія придбає 66 планшетів – для кожного з 64-х депутатів і ще два резервних, на випадок поломки основних. Таким чином максимальна вартість одного планшета складе майже 9700 грн. Проте, чи нестимуть відповідальність депутати за пошкодження чи «втрату» такої дорогої речі наразі не відомо.

Тим часом, як розповів Zaxid.net директор ЛКП «Львівський центр інформаційних технологій» Андрій Вишневський, ґаджети закуплять за два місяці.

«Депутати користуватимуться планшетами не лише під час пленарних засідань. «Планшети передадуть в повне користування, щоб і до засідання депутати могли ознайомитись з проектами ухвал», – зазначив Вишневський і додав, що у разі, якщо хтось із депутатів складе повноваження, він змушений буде здати ґаджет.

Нагадаємо, що раніше міська рада закупила планшети для членів виконавчого комітету Львівської міської ради.

Фото ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *