ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни б’ють на сполох: в одному з старовинних храмів міста встановили пластикові вікна

|

У одній з соціальних мереж львів’ян опублікував фото, де видно, що в старовинному храмі святих Ольги і Єлизавети в контрукцію старого вікна вмонтувала нові, пластикові вікна, передає кореспондент Львівського порталу.

15094526_1254760724567467_316766350263790630_n

«Новеньке віконечко в церкві Ольги і Єлизавети. Мабуть, для провітрювання. На протилежному фасаді таке саме», – підписав його Остап Готь.

В свою чергу в коментарі Tvoemisto.tv адміністрація храму пояснила, що встановлення пластикових вікон не створює проблеми, а навпаки була необхідною, оскільки тепер ці приміщення можна провітрювати.

«Усі наші вікна ми замостили склопакетами. За браком місця, у нішах, що на хорах, ми зробили класи для навчання дітей. А щоб можна було провітрити приміщення, ми і вставили ці пластикові вікна, що їх видно на фото.

Геометрії вікон ніхто не порушив. Голі склопакети вставили у старі кам’яні пройми. Наголошу, склопакети без пластику. Гадаю, так красивіше і практичніше, аніж коли вікна були забиті фанерою і дошками, як це було у 90-ті роки. Все одно, ті вікна потрібно було засклити. На мою думку, ми це зробили на краще», – сказав о. Іван Галімурка.

Начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко-Швець розповіла, що також бачила цей допис в соцмережах. За її словами, вставити нові вікна можна було б «делікатніше».

«На жаль, настоятелі храмів не завжди усвідомлюють, що пам’ятки архітектури треба берегти. Їм здається, що то лише маленьке вікно і що це не псує загальний вигляд. Зреагуємо, подивимося, наскільки то трагічно. Думаю, це можна було б зробити більш делікатно. Будемо говорити з настоятелем храму», – прокоментувала вона.

Фото: Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *