ОСТАННІ НОВИНИ

У рамках програми «Львів духовний» діти вчитимуться готувати піцу

|

У рамках дводенної програми «Львів духовний» викладачі і студенти соціальної педагогіки УКУ організовують для дітей зі школи-інтернату акцію з виготовлення піци. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

e4237e3a147035a0072d89c130

Захід відбудеться 12 листопада на базі піцерії «Челентано» (вул. Личаківська, 4).

Відвідати підземелля і храмові споруди Львова, ознайомитися з культурою міста, побувати на виставі в цирку і повчитися кулінарним навикам від справжнього майстра піци –короткий опис дводенної програми «Львів духовний» для 8 дітей зі спеціальної школи-інтернату с. Верхнє Синьовидне Львівської області.

«Ми проводимо для дітей кулінарні, мистецькі майстер-класи, різні зустрічі та екскурсії. Саме так їх активізуємо і спонукаємо до творчості. Водночас наші студенти набувають досвіду роботи у сфері праці з дітьми з інвалідністю. Більшість з тих дітей ніколи не пробували самі готувати. Через бюджетні обмеження в інтернаті деяких продуктів вони ніколи не їли. Ми обираємо щось особливе і разом з ними це готуємо. До прикладу, зробити піцу разом – це дуже захоплююче заняття. Ми винаймаємо кімнату в піцерії. Діти перевдягаються в одяг кулінарів і в супроводі майстра готують і випікають піцу», – розповідає викладач кафедри соціальної педагогіки УКУ Ігор Кобель.

Студенти УКУ запрошують дітей до Львова вже втретє. Раніше діти ходили на майстер-клас в Майстерню шоколаду, брали участь у виготовленні іконок, виготовляли подарунки до Святого Миколая. У майбутньому кафедра планує закупити обладнання для лялькового театру.

«В Україні є близько 15% дітей з особливими потребами від загальної кількості дітей шкільного віку. З ними треба займатися. Для студентів-педагогів це практика. Серед запрошених до Львова – діти з розумовою неповносправністю і слабочуючі діти. Щоб відчути атмосферу інтернату, треба трохи в ньому пожити. Цього разу студенти повністю супроводжуватимуть дітей – будуть для них гідами, проживатимуть з ними у школі для слабочуючих, разом з ними харчуватимуться, проведуть для них мистецькі майстер-класи і організують креативні ігри», – додає викладач.

Фото: hundertwasser.dp.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *