ОСТАННІ НОВИНИ

Львів має «заманювати» села до агломерації вигідними інфраструктурними проектами, - Гірняк

|

Львів зможе включити в себе найближчі населені пункти лише тоді, коли запропонує їм серйозні інфраструктурні проекти, перш за все у сфері транспорту. Тоді ці громади самі захочуть бути у Львові. Так заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк прокоментував Львівському порталу звернення фракції «Самопоміч» у Львівській міськраді до Володимира Гройсмана з проханням скасувати затверджені Львівською обласною радою перспективні плани об’єднання територіальних громад, які розташовані у межах 22 км від Львова.

aglomeratsiya

«Я спілкувався з представниками «Самопомочі» і пробував їм пояснити, що питання створення агломерації та питання затвердження перспективних планів – це два паралельні процеси», – наголосив Володимир Гірняк.

Він зазначив, що погодження перспективних планів аж ніяк не може заважати створенню львівської агломерації:

«Агломерація – це добровільні стосунки між метрополією і ближніми населеними пунктами. А який стосунок це має до перспективних планів?!».

«Чому наша фракція голосувала за перспективний план Пустомитівського району? На сесії обласної ради не було жодних зрозумілих застережень щодо цього. Більше того, 18 грудня відбуватимуться вибори в Давидівській громаді, де йде серйозна конкуренція. За умови погодження Кабміном перспективного плану, ця громада матиме прямі відносини з центральним бюджетом і відповідно – значно більше надходжень», – пояснив заступник голови облради.

За його словами, коли місто розвиватиметься і запропонує найближчим населеним пунктам вигідні інфраструктурні проекти, то Львову не зможуть відмовити у приєднанні до агломерації:

«Коли Львів буде розвиватися, коли включить в себе найближчі населені пункти (а це станеться), коли запропонує цим населеним пунктам серйозні інфраструктурні проекти, перш за все у сфері транспорту, тоді ці громади самі захочуть бути у Львові».

«Зараз обласний центр має багато інших проблем, і їх треба вирішувати. Але в перспективі, я переконаний, що місто зробить серйозні пропозиції цим населеним пунктам, і тоді їм буде вигідно увійти до великого Львова», – резюмував Володимир Гірняк.

За його словами, зараз нагальним питанням є затвердження меж Львова: «Як на мене, зараз ключовою задачею міста і області є спільна робота над затвердженням меж, а не конфлікти… Ми, керівництво обласної ради, зараз багато в цьому напрямку робимо, більше, ніж керівництво Львова», – додав він.

Як повідомляв Львівський портал, фракція «Самопоміч» Львівської міської ради звертається до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана скасувати затверджені Львівською обласною радою перспективні плани об’єднання територіальних громад, які розташовані у межах 22 км від Львова. 

8 листопада під час пленарного засідання Львівської облради депутати погодили зміни до проекту перспективного плану спроможних територіальних громад Пустомитівського району. 25 жовтня 2016 року депутати Львівської обласної ради під час сесійного засідання схвалили зміни до проекту Перспективного плану спроможних територіальних громад Жовківського та Яворівського районів. Раніше, на пленарному засіданні Львівської облради 11 жовтня 2016 року питання перспективних планів щодо цих районів перенесли через прохання міського голови Львова Андрія Садового. Водночас повідомлялося, що Львівська агломерація може «проковтнути» навколишні села.

Фото: Prykordonnya.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *