ОСТАННІ НОВИНИ

Новий Розділ обурений заявою Синютки і скликає позачергову сесію міськради

|

Мешканці Нового Роздолу шоковані тим, що неподалік їхнього міста може вирости сміттєпереробний комплекс і обурені таким можливим «сусідством». Про це у коментарі Львівському порталу повідомив депутат Новороздільської міської ради від «Батьківщини» Володимир Засанський.

сміття

Як повідомляв Львівський портал, Львівська ОДА знайшла три земельні ділянки, де потенційно може розміщуватись сміттєпереробний комплекс.

«Вперше я про це почув годину тому по радіо. Як мешканця міста та депутата мене це обурило, тому що нас ніхто ні про що не повідомив – ніяких консультацій, ніяких громадських слухань, розмов чи нарад голови ЛОДА з керівництвом міста, депутатами, громадськістю не проводилося», – зазначив він.

І водночас додав, що через це депутати Новороздільської міської ради збираються зібрати позачергову сесію: «Зараз ми збираємо підписи про скликання позачергової сесії міської ради, де будемо обговорювати це питання і приймати заяву щодо цього. Так справи не робляться. Для того, щоби приймати якісь рішення, слід було провести широкі громадські обговорення…».

Володимир Засанський, м’яко кажучи, не в захваті від такого «сусідства»: «Я негативно розцінюю це. Сміттєпероробний завод будуватиметься не для певного міста чи району, це буде комплекс для переробки сміття практично Західного регіону України. І ніхто не знає, яке це буде виробництво, які технології там будуть використовувати…Можливий і такий варіант, що завод обіцяють звести десь там потім, а натомість зараз зроблять просто звалище – «Грибовичі-2».

Він додав, що варто очікувати на великий спротив мешканців. «Звісно, є певна категорія людей, які не бояться будівництва заводу. Але ми боїмося іншого – в нас не діють європейські правила екології та відповідальності: завод можна збудувати, а фільтри – не включати…», – додав депутат Новороздільської міської ради.

Також він розповів про те, що раніше Новороздільська міська рада звернулися до облдержадміністрації з проханнями виділити їм землю під сміттєзвалище, а тепер на цій ділянці хочуть звести цілий завод:

«Більше півроку тому міська рада звернулася в ЛОДА, щоби нам виділили ділянку під  маленьке сміттєзвалище для міста та навколишніх сіл, там також розглядалося облаштування сміттєсортувальної лінії. На жаль, досі цієї землі нам ніхто не надав, і тепер ми розуміємо для чого було це зволікання. ОДА таємно розглядала інший проект розміщення там сміттєпереробного комплексу для всієї області».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *