За півроку у Львові оштрафували забудовників на три мільйони гривень

|

У Львові за півроку оштрафували забудовників на майже 3 мільйонів гривень через порушення містобудівних норм. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

11176

Упродовж 6 місяців діяльності, Інспекція ДАБК у Львові провела 260 перевірок щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил. За їх результатами винесено низку приписів про усунення порушень, зупинення виконання будівельних робіт та знесення самочинно збудованих об’єктів, а також накладено штрафів на суму 2 690 000 грн.

Окрім цього, Інспекцією подано позови про знесення самочинно збудованих об’єктів будівництва, зокрема до:

ТзОВ «Мегаторггруп» щодо самочинного будівництва автомийки на вул. Лінкольна, 57 у Львові.

Основні порушення, за інформацією Інспекції: виконання будівельних робіт на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, без отримання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, а також без належним чином розробленого та затвердженого проекту).

ТзОВ «Лідер Моноліт» щодо самочинного будівництва багатоквартирного житлового будинку із офісними приміщеннями на першому рівні на вул. Личаківській, 259 у Львові.

Основні порушення: виконання будівельних робіт без отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки, без належним чином розробленого та затвердженого проекту, а також без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, оскільки її скасованою

ТзОВ «Каньйон» щодо самочинного будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. Т. Шевченка, 307а у Львові.

Основні порушення: виконання будівельних робіт на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, без отримання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт.

ОСББ «Піраміда» щодо самочинної прибудови та надбудови до житлового будинку на вул. О. Новаківського, 3 у Львові.

Основні порушення: неодноразовий недопуск посадових осіб Інспекції до перевірки, виконання будівельних робіт всупереч припису про зупинення, а також без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, оскільки її скасовано.

Оскільки Львівське обласне кооперативне міжгосподарське об’єднання «Львівоблагропромбуд» та ТзОВ «ВМ+» не виконали приписи про зупинення виконання будівельних робіт із будівництва багатоповерхівки на вул. Варшавській – Сосновій у Львові,  Інспекція також подала відповідний позов.

Не виконав вимоги припису про знесення й замовник будівництва багатоповерхівки на вул. На Нивах у Львові, тож Інспекція також готує відповідну позовну заяву.

Раніше Львівський портал опублікував статтю: «Будівельна схема Садового: платити мають усі». Не секрет, що у Львові «своїм» забудовникам можна будувати навіть не маючи необхідних документів (і узаконити будівництво вже по факту, коли квартири уже майже продані). А тим, хто не домовився з міською владою наперед – зась.

Фото: Діловий регіон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *