ОСТАННІ НОВИНИ

Майже півмільйона українців захворіли на грип

|

У нинішньому епідсезоні грипу та ГРВІ в Україні вже зареєстровано 472054 хворих. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі МОЗ України.

грип

За період з 3 по 23 жовтня за оперативними даними територіальних органів охорони здоров’я перехворіло 1,1 % населення (аналіз проводився без урахування даних АР Крим та м.Севастополя). Діти віком до 17 років становлять 70,1 % від загальної кількості захворілих.

За минулий звітний тиждень темп приросту захворюваності зростає як серед дорослих, так і серед дітей, проте у жодному з регіонів показники не перевищують епідемічних порогів. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в Київській – 699,5, найменший – у Тернопільській областях – 220,6 на 100 тис. населення.

Всього по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами «Грип» та «Гостра респіраторна вірусна інфекція» 13873 особи (2,9 % від захворілих), з них 80,3 % становлять діти віком до 17 років.

Починаючи з 40 тижня 2016 року фахівцями вірусологічних лабораторій методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 26 зразків матеріалів від хворих на грип, позитивних результатів не визначено.

За звітний період в Україні летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. З початку епідемічного сезону за оперативними даними вакцинація проти грипу не проводилася.

Фото: iLady

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *