ОСТАННІ НОВИНИ

На Волині відмовились приймати львівське сміття

|

У Луцькій міській раді прийняли рішення, згідно з яким ввіз сміття з інших областей на Брищенське сміттєзвалище буде заборонено у зв’язку із обмеженим ресурсом, повідомляє ІА Волинські Новини.

1-112

Рішення запропонував депутат партії «Укроп» Ігор Поліщук.

Передісторією до проекту рішення став випадок захоронення сміття зі Львова на полігоні у Брищі, коли відповідні договори міський голова підписав без обговорення з виконкомом та депутатами міськради. Депутат зауважив, що йому не вдалося з’ясувати, чи ці договори були розірвані.

За його словами, були підписані три договори з приватними підприємствами, які займаються вивезенням сміття. Таким чином, львівським приватним підприємствам давали можливість заробляти кошти, адже тариф на вивезення побутових відходів у Львові становить 407-430 гривень за тонну, а тариф назахоронення сміття у Брищі – 36 гривень за тонну. Також невідомо, яке саме сміття завозили у Брище – нещодавно зібране, чи сміття з Грибовицького сміттєзвалища, щодо якого була інформація про зберігання токсичних відходів.

Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич переконував депутатів, що сміття зі Львова уже не ввозиться, хоча офіційно договори ще не розрівані. Чиновник також наголосив, що тариф на захоронення затвердив виконком, тому підприємство не має впливу на зміну ціни. Члени комісії підтримали колегу-депутата і проголосували за проект рішення.

Нагадаємо, що нещодавно львівське сміття знайшли у волинському лісі.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *