ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові зменшилася малюкова смертність, - головний медик міста

|

Впродовж 9 місяців 2016 року (з 1 січня до 1 жовтня) у Львові зменшилась кількість смертності серед малюків. За словами Володимира Зуба, начальника міського управління охорони здоров’я, такі показники пов’язані з системним комплексом заходів щодо покращення здоров’я дітей та попередження дитячої і материнської смертності. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

ditina

«За 9 місяців 2016 року малюкова смертність у Львові становить 5,8 на тис. народжених живими, померло 35 осіб, тоді як за аналогічний період 2015 року малюкова смертність становила 6,6 на 100 тис. народжених живими, померло 43 особи. До прикладу, по Львівській області така смертність за 9 місяців поточного року становить 6,5 на 100 тис. народжених живими», – розповідає Володимир Зуб, начальник міського управління охорони здоров’я, і зазначає, що таких результатів вдалося досягнути завдяки втіленню впродовж років системного комплексу заходів щодо покращення здоров’я дітей та попередження дитячої і материнської смертності, адже у 2007 році малюкова смертність у Львові становила 8,1 на тис. народжених живими.

«Охорона материнства і дитинства завжди була пріоритетною у діяльності управління охорони здоров’я Львівської міської ради. Окрім постійного підвищення професійного рівня лікарів з надання допомоги в жіночій консультації, пологових стаціонарах, дитячій лікарні,  покращувалося матеріально-технічне забезпечення цих закладів. Зокрема, з 2007 року для міської дитячої клінічної лікарні, міського пологового будинку №1, 3-ї міської лікарні з міського бюджету було виділено 26, 5 млн. грн. і придбано 127 одиниць обладнання. Також було інвестовано 16, 5 млн. грн. з бюджету міста  на проведення ремонтів і реконструкцій у цих закладах. Орієнтовно такі ж суми були залучені завдяки благодійній допомозі та допомозі українських та іноземних меценатів», – пояснює Володимир Зуб.

Нагадаємо, на початку жовтня у пологовому будинку на Рапопорта Тетяна Стронціцька народила мертву дитину. Як інформують рідні, вагітність у жінки проходила нормально, а вага немовлятка була 3,8 кг, у смерті дівчинки вони звинувачують лікаря. Наразі триває розслідування. 17 жовтня біля Львівської ОДА львів’яни влаштували пікет через через загибель немовляти у пологовому будинку.

Фото: ukrinform.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *