ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка бере під особистий контроль смертельний випадок у львівському пологовому

|

Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся з матерями та активістами, які прийшли з пікетом під стіни ОДА. Відтак губернатор пообіцяв розібратись у справі нещодавньої смерті в пологовому відділенні комунальної міської лікарні №3 ненародженої дитини. Про це в коментарі Львівському порталу повідомила активістка Олена Стельмах.

img_0311_1476696277_613x408-66666666667_3_0

Активістка розповіла, що трагедія підняла масштабну хвилю обурення у соціальних мережах  і змусила львів’ян вийти на пікет. До мітингувальники вийшов Олег Синютка.

«До нас вийшов губернатор Олег Синютка. Ми висунули йому умови, які потрібно вирішити. Перш за все – це відсторонення від роботи лікаря Оксану Колодій. Окрім того ми вимагали здійснити повне розслідування по справі Стронціцької Тетяни. Також ми хочемо, щоб в пологових будинках навели лад. Він пообіцяв, що візьме під особистий контроль справу Тані та ще 4 дівчат, в яких сталася схожа трагедія», – розповіла Олена Стельмах.

Зокрема, Олег Синютка під час спілкування повідомив усім присутнім, що наразі проводиться досудове розслідування Національною поліцією факту загибелі ненародженої дитини. Голова ЛОДА також закликав тих, у кого були подібні трагічні випадки офіційно написати заяву до Національної поліції, щоб за цими фактами провести розслідування.

«Я прошу матерів, де ще ставалися такі випадки, звернутися до очільника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитра Загарія та офіційно написати відповідні заяви», – наголосив Олег Синютка.

Крім того, очільник області висловив ініціативу після закінчення слідства, зібратися всім разом і обговорити цю ситуацію, зокрема проаналізувати результати розслідування.

Нагадаємо, на початку жовтня у пологовому будинку на Рапопорта Тетяна Свінціцька народила мертву дитину. Вагітність проходила нормально, а вага немовлятка становила 3 кг 800 грам. Усі факти та розповіді свідчать, що дитина померла внаслідок медичної недбалості. Зараз триває розслідування.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *