ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть легалізувати незаконну забудову на Скнилівській?

|

У Львові забудовник житлового будинку на вулиці Скнилівській 65, 65-А хоче отримати нові містобудівні умови і обмеження. Це питання сьогодні, 13 жовтня, заслуховував виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

sknilivska

Так, на слухання комітету винесли питання «Про затвердження містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на будівництво гр. Омельяном, Андрусом, Булою багатоквартирного житлового будинку на вул. Скнилівській, 65, 65-А».

Як зазначив депутат міськради Тарас Чолій, ця забудова є у списку незаконних забудов Львова.

«Цей будинок є одним із незаконних забудов, він містився на мапі незаконних забудов. Там було погоджено 3 поверхи, зараз є 4 і мансарда. Очевидно, що на таку забудову не можна видавати містобудівні умови і обмеження. Існує процедура, згідно якої забудовник мав би сплатити 25% від вартості цього об’єкту до міської скарбниці. Лише потім це питання можна виносити на виконком. Це є порушення законодавства»,- заявив він.

Натомість представник забудовника пан Роман впевнений , що поверховість будови не суперечить містобудівним правилам Львова.

«По цьому об’єкту було звернення в архбудконтроль, він оштрафував власника з те, що він збудував з відхиленням від попередньо виданих містобудівних умов і обмежень. Власники будівництва звернулися з тим, щоб внести зміни у містобудівні умови і обмеження для того, щоб повернути це будівництво в законне русло. Оскільки така поверховість, яку просять заявники, не суперечить містобудівній документації, тому абсолютно законно прийняти таке рішення».

Відтак, виконком вирішив викликати начальника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові Володимира Цабака, аби вияснити усі деталі цього будівництва. Тому питання перенесли.

Раніше львівський портал писав, що у центрі Львова на вул.. Веселій знову хочуть зводити готель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *