ОСТАННІ НОВИНИ

На Веселій, 5 у Львові знову хочуть будувати готель. Мешканці - обурені

|

У Львові під час засідання виконавчого комітету у міській раді розгорілися палкі суперечки між забудовником, що планує звести готель на вулиці Веселій, 5 та жителями прилеглих будинків. Так, рішення про видачу містобудівних умов і обмежень забудовнику перенесли, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

gotel

Сьогодні на виконкомі розглядалося питання «Про затвердження містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на будівництво ПП «Піраміда» готелю на вул. Веселій, 5». Під час слухання цього питання мешканці прилеглих будинків розповіли, що через будівництво у їхній помешканнях «тріщать» стіни, порушується пожежна безпека та інсоляція.

«На тому місці був розташований сквер – зрубали 28 дерев. Громадських слухань не було жодного разу. Перші містобудівні умови і обмеження скасовані судовим рішенням.

Вікна готелю мають виходити на наші балкони. Відповідно, вони у мешканців будуть забудовані. У нас не буде доступу світла, аерації. Підприємство «Піраміда» було оштрафоване ДБК за порушення, бо внесли неправдиві дані у декларацію про початок будівельних робіт…Мешканці скаржаться, що у квартирах на стінах пішли тріщини», -обурюються мешканці.

Також мешканці зазначають, що у забудовника відсутній дозвіл від Міністерства культури, який необхідний, щоб вести будівництво в історичному ареалі міста.

Натомість директор підприємства Ігор Яблонський вважає, що всі суперечливі речі щодо будівництва «Піраміда» усунула.

«Містобудівні умови і обмеження  були скасовані, тому що один із поверхів сусіднього будинку попадав під інсоляцію. Згодом містопроект розробив інсоляцію всіх квартир, під яку попадала квартира на першому поверсі, яку ми викупили.

Депаратмент містобудування надав нам всі протоколи, були багато разів виїзди на будмайданчик, і голова міста виїжджав. Ми 4 рази з мешканцями збирались у департаменті містобудування. Ми повністю виконали всі їхні умови: підсилили фундамент старого будинку, стіну будинку на вул. Удатного тощо», – розповів він. І додав:

«Жителі хочуть, щоб ми викупили всі квартири. Але ми купили лише ті квартири, де було порушення інсоляції».

Відтак, члени комітету вирішили провести виїзне засідання на місці будівництва, а потім вирішувати “бути чи не бути” готелю там.

Додамо, що у будинку, який збираються затулити готелем, є 13 квартир.

Нагадаємо, у грудні 2015 року мешканці вулиці Веселої вже повставали проти будівництва вказаного готелю. Тоді йшлося про те, що через готель у вікна мешканців будинку не потраплятиме світло. Улітку цього року прокуратура скасувала містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки по вул. Веселій, 5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *