ОСТАННІ НОВИНИ

У деяких районах Львівщини не стартував опалювальний сезон через борги тепловиків

|

Станом на 3 жовтня теплопостачальні підприємства Львівської області заборгували ПАТ «Львівгаз» понад 8,5 млн. грн. за послуги з розподілу природного газу, через що опалювальний сезон розпочався не у всіх районах Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Львівгазу».

холодно

Станом на 3 жовтня теплопостачальні підприємства Львівської області заборгували ПАТ «Львівгаз» понад 8,5 млн. грн. за послуги з розподілу природного газу. А саме ці кошти потрібні для виплати заробітної плати працівникам ПАТ «Львівгаз», яких в Компанії налічується понад 3,5 тисячі.

Через значну заборгованість підприємств ТЕК області, ПАТ «Львівгаз» змушений тимчасово призупинити надання послуг. Адже чинне законодавство чітко регламентує, що у випадку відсутності оплати за транспортування газу, «Львівгаз» зобов`язаний припинити розподіл палива таким споживачам. Відтак, опалювальний сезон розпочався не у повному обсязі. Адже надходження від оплати за тариф на розподіл  –  це єдине джерело доходу Компанії.

До трійки мільйонних боржників входять компанії «Бориславтпелоенерго», «Дрогобичтеплоенерго» та «Червоноградтеплокомунененерго». Найзліснішим неплатником залишається «Червоноградтеплокомуненерго». Сьогодні борг підприємства сягає більше 4 млн. грн. Керівництво ПАТ «Львівгаз» неодноразово зверталося до керівників підприємств та органів місцевого самоврядування з проханням врегулювати ситуацію і розпочати процес погашення заборгованості, хоча б частково. Однак, не усі теплопостачальники ідуть назустріч. Тому, наразі, досягти домовленостей про розтермінування боргу та часткову оплату не вдалося.

Повністю ігноруючи свої зобов’язання щодо оплати послуг за транспортування газу, теплопостачальники, передусім, роблять заручниками своїх споживачів. Через борги місцевих підприємств, мешканці міст вже залишились без гарячої води та тепла. Адже у зв’язку із зниженням середньодобової температури опалювальний сезон для населення та інших категорій споживачів вже розпочався.

Якщо найближчим часом теплоенергетики не розпочнуть процес погашення боргів,  ПАТ «Львівгаз» не зможе гарантувати безперебійне транспортування блакитного палива.

Про те, у скільки обійдеться львівянам та мешканцям області тепло у домівках Львівський портал писав у статті: “Зима-2016: скільки доведеться викласти за тепло та газ, і як з цим жити?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *