ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники Львівщини обговорили з представниками ОБСЄ ситуацію на Сході

|

Сьогодні, 10 жовтня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин зустрілися з керівником Львівського офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Георгіосом Каллінісом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

img_7995_1476102195_613x408-66666666667_3_0

На початку зустрічі Олег Синютка, звертаючись до гостя, зауважив, що сьогодні дуже важливо, щоб він мав інформацію з перших вуст про ту ситуацію, яка є на Львівщині. «Хоча, я переконаний, що найважливіша місія ОБСЄ – це місія на сході України. Зменшення кількості смертей на сході держави – є заслугою у тому числі й місії ОБСЄ», – наголосив очільник області.

Також голова ЛОДА наголосив, що миротворчі підрозділи ОБСЄ, з ініціативою про присутність яких виступив Президент України, були б добрим кроком до встановлення миру.

Іноземний гість представив основні напрями діяльності Львівського офісу Спеціальної Моніторингової Місії. «Ми моніторимо ситуацію, різні події, що відбуваються в регіоні, і звітуємо про встановлені факти», – зауважив Георгіос Каллініс.

За словами керівника Львівського офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в Україні працює сьогодні понад 700 міжнародних спостерігачів, делегованих більш ніж 45 країнами – членами ОБСЄ.

У рамках зустрічі сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію на Львівщині. Зокрема, Георгіос Каллініс відзначив високий ступінь безпеки в регіоні, швидкі темпи реформи децентралізації та залучення інвестицій, налагоджену роботу з внутрішньо переміщеними особами та учасниками АТО. «Місцева влада робить багато для того, щоб відзначити героїчні вчинки тих, хто захищав українську землю», – резюмував Георгіос Каллініс.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *