ОСТАННІ НОВИНИ

Державні банки відновили видачу кредитів населенню на утеплення житла

|

З 6 жовтня 2016 року відновлено дію Урядової програми з енергоефективності у напрямку придбання населенням енергоефективних матеріалів та обладнання з частковим відшкодування залучених кредитних коштів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА.

hkdk1

Відтепер державні банки – Ощадбанк та Укргазбанк знову видають фізичним особам “теплі” кредити у рамках програми.

Мешканці області, які отримають кредит, щоб утеплити власне житло, замінити вікна на енергоощадні, встановити вузли обліку, модернізувати освітлення тощо отримають від держави безповоротну фінансову допомогу у розмірі 35% від суми залучених кредитних коштів.

Така компенсація надаватиметься і тим, хто отримує субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Окрім загальнодержавної Програми енергоефективності, жителі Львівщини можуть скористатись обласною програмою, відповідно до якої позичальникам відшкодовується 15% – 20% річних відсоткової ставки за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження.

Слід зазначити, що протягом 2016 року Програмами стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів скористались 5 514 мешканців області, які отримали кредити на загальну суму понад 93 млн гривень. Сума відшкодування з обласного бюджету склала 14,7 млн гривень.

Фото: ukralp.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *