ОСТАННІ НОВИНИ

З листопада усім українцям видаватимуть паспорти нового зразка

|

В Україні з 1 жовтня розпочався другий етап запровадження ID-картки, однак в Державній міграційній службі Львівщині паспорти-картки ще не видаються, передає кореспондент Львівського порталу.

біометричні паспорти

Згідно з Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України» громадяни України мали право оформлювати ID-паспорти з 1 жовтня. Однак, паспорти нового зразка видаватимуться лише з листопада цього року.

Як  зазначає прес-секретар Міграційної служби Львівщини Марта Комарницька, цей закон передбачає місячний термін, щоб увійти в дію. За її словами міграційна служба підготувала необхідні проекти постанов Кабінету Міністрів України, які найближчим часом уряд повинен розглянути.

«Паспорти нового зразка ми почнемо видавати вже з листопада цього року. Оскільки закон передбачає місячний строк на приведення у відповідність до нього нормативно-правових актів. Після ухвали уряду громадяни, які досягли 25 або 45 років або у випадку зміни прізвища, а також замість втрачених документів вони зможуть отримати ID-картку.

Нові паспорти є досить надійними оскільки їх неможливо підробити. Також слід зазначити, що паспорт громадянина оформляється особами, які не досягли 18 років, на чотири роки, а ті які досягли 18 років, паспорт оформляється на кожні 10 років. Усі дані в паспорті будуть, крім української мови, дублюватися англійською.», – розповіла вона.

Варто зазначити, що діти котрим виповнилося 14-років з 1 жовтня вже можуть безкоштовно отримувати паспорт нового зразка. А також процес зміни паспортів-книжечок відбуватиметься протягом 4 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *